Udland

USA til Hizbollah og Iran: Træk krigere ud af Syrien nu

Hizbollah og Iran bør omgående trække sine bevæbnede folk i Syrien ud af landet, lyder det fra Det Hvide Hus.

USA til Hizbollah og Iran: Træk krigere ud af Syrien nu

Den amerikanske regering fordømmer det syriske styres angreb på grænsebyen Qusair, der blev gennemført af syriske regeringssoldater i samarbejde med allierede fra Hizbollah-bevægelsen i Libanon.

Samtidig kræver USA, at det islamistiske Hizbollah og Iran trækker de krigere, der deltager i kampene mod de syriske oprørere, hjem fra Syrien.

- USA fordømmer på det kraftigste Assad-regimets angreb på Qusair. Et stort antal civile blev dræbt, og angrebet har forårsaget store menneskelige lidelser, siger Jay Carney, talsmand for Det Hvide Hus.

- Det er åbenlyst, at regimet ikke på egen hånd var i stand til at udfordre oppositionens kontrol med Qusair. Det havde behov for, at Hizbollah og Iran gjorde arbejdet for sig, siger Carney.

Hizbollah og Iran bør "omgående trække sine krigere fra Syrien", slutter talsmanden.

Onsdag morgen erklærede den syriske hær, at den nu har "fuld kontrol" over Qusair nær den libanesiske grænse efter en tre uger lang offensiv mod oprørsstyrkerne.

- Vores heroiske styrker har genoprettet sikkerheden og stabiliteten for alle i byen Qusair, lød meddelelsen i det statslige tv.

Regeringsstyrker og oprørsstyrker har kæmpet voldsomt i tre uger om kontrollen med den strategisk vigtige by.

Flygtninge fra Qusair fortæller om grusomme forhold og livsfarlige flugtruter fra grænsebyen. Byen beskrives som en spøgelsesby, som delvist er bombet i stykker.

FN's Højkommissariat for Flygtninge (UNHCR) har fået flere vidneskildringer, som beskriver helt forfærdelige forhold.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.