Udland

USA vil øge sin hjælp til syrisk opposition

Amerikanerne planlægger at sende mere hjælp til den syriske opposition for at stoppe den to år lange konflikt.

USA vil øge sin hjælp til syrisk opposition

USA's nye udenrigsminister, John Kerry, lægger op til, at den syriske opposition skal have mere hjælp i kampen mod præsident Bashar al-Assad. Det gjorde udenrigsministeren klart efter et møde med sin franske kollega Laurent Fabius i den franske hovedstad Paris.

Samtidig ønsker den amerikanske regering at fremskynde den politiske overgang i det borgerkrigshærgede land.

- Vi undersøger og udvikler måder, hvorpå vi kan accelererer den politiske overgang, som det syriske folk søger og fortjener. Det er det, vi vil diskutere i Rom, siger John Kerry.

Han henviser vi til et møde i den italienske hovedstad, hvor en række lande skal mødes med den syriske opposition. Kerry vil gerne høre oppositionens anbefalinger om at stoppe volden i Syrien, hvor 70.000 mennesker har mistet livet de sidste to år.

Washington Post skriver onsdag, at Det Hvide Hus overvejer at sende bevæbnede køretøjer og skudsikre veste til de syriske oprørere. Muligvis vil amerikanerne også tilbyde den syriske opposition militærtræning.

John Kerry er på rundrejse i Europa og Mellemøsten og er nu nået til Paris. Rundturen er på 11 dage, og efter mødet i Rom skal han til Mellemøsten og Nordafrika. Her ventes situationen i Egypten at stå centralt i drøftelserne.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst