USA vil sende over 3000 soldater til Afghanistan

De fleste af USA's ekstra soldater er på vej til Afghanistan eller har fået besked om, at de skal udsendes.

Jim Mattis Foto: /ritzau/AP/Rebecca Blackwell

Jim Mattis Foto: /ritzau/AP/Rebecca Blackwell

USA vil sende over 3000 ekstra soldater til Afghanistan, siger den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis.

- Det er lige over 3000, og faktisk har jeg ikke underskrevet den sidste af ordrerne lige nu, hvor vi ser på de specifikke, små elementer, der skal af sted, siger han.

Mattis tilføjer, at de fleste af soldaterne enten er på vej til Afghanistan eller har fået besked om, at de skal udsendes.

For omkring tre uger siden meddelte forsvarsministeren, at han har underskrevet en ordre om at sende flere amerikanske soldater til Afghanistan. Men på det tidspunkt oplyste han ikke, hvor mange det drejer sig om.

Amerikanske embedsmænd sagde i slutningen af august, at præsident Donald Trump har givet Mattis bemyndigelse til at sende yderligere omkring 4000 soldater til Afghanistan.

USA har i forvejen omkring 11.000 soldater i landet.

Præsident Trump er vendt 180 grader i spørgsmålet om USA's langvarige militære indsats i Afghanistan. Under sidste års valgkamp lagde han op til, at USA skulle engagere sig i udenlandske konflikter i langt mindre grad.

Da den amerikanske indsats var på sit højeste under præsident Barack Obama i 2010-11, gjorde næsten 100.000 amerikanske soldater tjeneste i Afghanistan.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.