Udland

USA vil sikre verdens økonomi ved briternes EU-farvel

USA's finansminister lover, at USA vil hjælpe med at sikre stabilitet i den globale økonomi efter brexit.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

US Treasury Secretary Jack Lew attends a news conference at the Bercy Finance Ministry in Paris Foto: Reuters/Charles Platiau

USA vil hjælpe med at sikre den globale økonomi, når Storbritannien forlader Den Europæiske Union.

Det siger USA's finansminister, Jack Lew, på et pressemøde under et besøg i EU's hovedkvarter i Bruxelles.

- USA vil arbejde sammen med vores britiske kolleger og kolleger i EU for at sikre, at der fortsat er økonomisk stabilitet og for at fremme økonomisk vækst og velstand i Europa og resten af verden, siger finansministeren efter et møde med EU-Kommissionen.

Også Valdis Dombrovskis, som er kommissær for euroen, fremhævede vigtigheden af et stærkt økonomisk samarbejde med USA.

- I den her udfordrende tid bliver vi nødt til at dyrke vores transatlantiske forhold, fordi de bedste løsninger findes ved, at vi arbejder sammen, siger Dombrovskis på det fælles pressemøde i kommissionen.

Jack Lew og Valdis Dombrovskis vil onsdag aften fortsætte drøftelserne af betydningen for Storbritanniens folkeafstemning, siger kommissæren.

- Den største reaktion på folkeafstemning så vi reflekteret i økonomien, fordi resultatet kom som en overraskelse for mange.

- Det er stadig for tidligt at spå om de langsigtede konsekvenser, fordi de vil afhænge af de fremtidige modeller for Storbritanniens og EU's samarbejde, siger Valdis Dombrovskis.

Jack Lew er rejst til Europa for at drøfte den fremtidige økonomiske situation, efter at Storbritannien stemte for at forlade EU.

Under turen, som varer fra mandag til fredag, har finansministeren møder i både Paris, London, Bruxelles og Berlin.

Han understregede under et G20-møde i februar, hvor vigtigt det var, at britiske vælgere stemte for at forblive i EU. Resultatet af folkeafstemningen var det modsatte, og derfor er Lew nu rejst til Europa for at tale om økonomisk stabilitet og vækst med sine kolleger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst