Blokhus

Usædvanlig Blokhus-vinter

Is i op til halvanden meters tykkelse er et meget usædvanligt syn om vinteren ved Blokhus. Men i år ligger isen som en flere meter bred bræmme i vandkanten.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ismasserne er så omfattende, at der vil gå adskillige dage,inden de er væk, når tøvejret for alvor sætter ind.

- Det er mange år siden, vi har set noget lignende. Det er meget usædvanligt, men vi har også haft en usædvanlig kold periode med frost døgnet rundt, siger strandfoged Keld Sørensen. Han mener, man skal helt tilbage til 1970'erne for at finde en tilsvarende isvinter ved Blokhus. - Dengang var der is i over to meters tykkelse. Så voldsomt er det ikke denne gang, men isen er dog op mod halvanden meter tyk, fortæller strandfogeden. Han siger, at ismasserne også har betydet, at fiskerne ikke har haft mulighed for at gå på havet. Søndag var der masser af folk på stranden for at opleve de usædvanlige ismasser. Selv om der nu er tøvejr i dagtimerne, vil der ifølge Keld Sørensen gå en rum tid, inden isen er væk.