Usaglig fyring giver 100.000 kroner i erstatning

En ansat blev fyret, fordi der ikke var arbejde til hende. Så blev en ny ansat i stillingen - men den går ikke

27. maj 2014 15:06

Business Danmark skal betale 100.000 kroner i erstatning til en tidligere ansat i regnskabsafdelingen.

Hun blev nemlig fyret på usagligt grundlag, er voldgiftsretten kommet frem til. Det oplyser HK/Privat.

Den kvindelige regnskabsmedarbejder blev først bedt om at gå ned på halv tid, da der ikke var arbejdsopgaver nok til hende ifølge Business Danmark. Men hun takkede nej og blev fyret.

Ifølge HK/Privat gik der dog ikke lang tid, før Business Danmark slog et 31-timers job op med de opgaver, som den fyrede kvinde havde haft - plus en ny opgave, som hun hurtigt kunne oplæres til. Og det ville gøre det til en fuldtidsstilling.

- Man kan ikke varsle en ansat ned på halv tid og derefter fyre hende på grund af manglende opgaver, når der kort efter bliver hyret en ny til et 31-timers job, siger Birgitte Schneider, faglig sekretær i HK/Privat, i en pressemeddelelse.

- Det viser, at der var rigeligt med arbejde til vores medlem, og det gør det til en usaglig opsigelse. Derfor må virksomheden betale ved kasse et, siger hun.

Og fagforbundet fik ret i sin antagelse og har nu fået medhold i voldgiftsretten. Så nu skal Business Danmark betale 100.000 kroner til regnskabsmedarbejderen som godtgørelse for den usaglige fyring.

- Det tyder på, at Business Danmark gerne ville af med hende. Men man kan ikke bare fyre en ansat for så at ansætte en ny i samme job lige efter, siger Birgitte Schneider.

- Hvis du bliver fyret, og en anden bliver ansat til stort set samme job, så skal du gå til din fagforening. Du kan have ret til erstatning, siger hun.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...