Usikker fremtid for to boformer

Sundhedsudvalget vil flytte 16 handicappede beboere samlet - Venstre har et andet forslag

Borgmester Anny Winther og resten af Venstre kommer nu med deres eget forslag til en fremtidig placering af de 16 handicappede beboere på kommunens to boformer. Arkivfoto:

Borgmester Anny Winther og resten af Venstre kommer nu med deres eget forslag til en fremtidig placering af de 16 handicappede beboere på kommunens to boformer. Arkivfoto:

REBILD:Fremtiden for to boformer i Terndrup og Støvring, som i de seneste dage har været indirekte draget ind i en del skriverier i NORDJYSKE Stiftstidende, er stadig til politisk behandling.

Et flertal i sundhedsudvalget har indstillet til økonomiudvalget, at de 16 handicappede beboere på de to boformer skal flyttes til Nørager Ældrecenter, hvor der skulle etableres de nødvendige rammer for, at boformerne fortsat kan fungere, som de gør i dag.
Sagen delte imidlertid økonomiudvalget.
- Sundhedsudvalgets indstilling betyder, at vi skal bygge flere boliger af en type, som vi allerede har for mange af. De strider simpelthen imod min fornuft, siger borgmester Anny Winther.

Dyre tomme boliger

Hun forklarer, at der lige nu er ledige boliger på ældrecentrene i Rørbæk og Nørager.

Befolkningsgrundlaget er i følge Anny Winther ikke stort nok til, at de boliger kan blive beboet.
- Og vi kan ikke bare lukke boligerne ned, for de er rimeligt belånt, så vi kommer til at betale for dem alligevel, siger Anny Winther.
Hun gør opmærksom på, at Rebild kommune i 2010 og 2011 betalte 3,9 millioner kroner for tomme boliger.
- Penge, som vi ikke får noget for. Jeg vil hellere bruge de penge på omsorg og pleje i stedet for at betale dem til et realkreditinstitut, siger borgmesteren.
- Hvis vi ikke vil bruge de tomme boliger på de to ældrecentre til handicappede, så kan vi bare betale ved kasse et, fortsætter Anny Winther.
Samtidig gør hun opmærksom på de utidssvarende forhold, som lige nu er situationen på de to boformer i Støvring og Terndrup.

Forslag udarbejdet i Venstre

Venstre ser situationen som en mulighed for at skabe bedre forhold for de handicappede i boformerne, samtidig med, at de tomme boliger på ældrecentrene kan bruges fornuftigt og styrke de to ældrecentre.

Anny Winther understreger, at der ikke bliver tale om, at boformernes beboere skal flytte ind på et plejehjem. Hverken i Rørbæk eller i Nørager.
- Der bliver tale om et matrikelfællesskab, hvor boformerne er klart adskilt fra ældrecentrene. Og vi sikrer, at der er de fællesarealer, der skal til, for at boformerne kan fungere, forsikrer Anny Winther.

For dyrt at samle i Nørager

Når Venstre ikke vil tilslutte sig sundhedsudvalgets indstilling, hvor samtlige 16 beboere fra de to boformer samles i Nørager, så skyldes det i følge Anny Winther flere forhold.

- Det ville blive dyrt at samle alle beboerne i Nørager. Rigtig dyrt.
- Og samtidig må vi også forholde os til, at den gruppe, som i dag bor i boformerne bliver der ikke født flere af. Derfor må vi allerede nu forholde os til, at det i fremtiden er en anden type klientel, der skal bo i boligerne, siger Anny Winther.

Tidligere rejst kritik

Der er tidligere rejst kritik af forslag, som deler de grupper, som beboerne på de to boformer i dag bo i.

Anny Winther forsikrer, at der skal ligge faglige vurderinger til grund for den deling, der kommer til at ske.
- Når de skal flytte, så skal de flyttes efter deres adfærd og diagnoser, siger Anny Winther.
- Beboerne er i aldersgruppen fra midt i 31 år til 73 år, og de er meget forskellige også med hensyn til deres diagnose, siger Anny Winther.
I økonomiudvalget bakkede Venstre naturligvis sit eget forslag op og ønsker en nærmere beskrivelse af forslaget.
Socialdemokrater tilsluttede sig sundhedsudvalgets flertalsindstilling, mens De Radikale gerne vil have begge forslag bedre belyst.
Oplandslisten mente, at det var bedst for beboerne at blive, hvor de er, indtil kommunen har en overordnet politik på området.
Sagen skal nu behandles i byrådet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst