Usikkerhed om teater

Sparekrav gør abonnenter nervøse for at tegne abonnement

Allan Vinding Sørensen
Hjørring Teater, der viser forestillinger på Vendelbohus, frygter for fremtiden.Foto: Bente Poder
Teater 1. august 2014 15:00

HJØRRING: - Adskillige af teaterforeningens abonnenter har kontaktet Hjørring Teaters bestyrelse, fordi de frygter at teaterforeningen bliver nedlagt på grund af de spareforslag, som udvalget for fritids- kultur- og bosætning (FKB), har meldt ud, siger bestyrelsesmedlem Jan Kyhnau fra Hjørring Teater.

Abonnenterne er bange for at tegne abonnement på teaterforestillinger i denne sæson, fordi der findes et sparekrav på 228.000 kroner for Hjørring Teater i udvalgets sparekatalog.

Teaterforeningen har tidligere advaret om, at den må lukke, hvis udvalget fastholder kravet.

Ingen grund til bekymring

Teaterforeningen påpeger, at kommunen får 125.000 kroner af tilskuddet tilbage, fordi teaterforeningen betaler husleje på Vendelbohus, hver gang den sætter en forestilling op. Det reelle tilskud er dermed under 100.000 kroner.

Under alle omstændigheder har abonnenterne intet at bekymre sig om i denne sæson.

Et eventuelt sparekrav træder først i kraft ved sæson 2015-2016. Alle forestillinger i denne sæson kan der altså roligt tegnes abonnement på. De forestillinger, der på programmet, bliver vist.

Usikkerheden gælder programmet for 2015-2016, hvor teaterforeningen senest i dette efterår skal tegne kontrakter med turneteatrene for at få det bedst mulige program næste sæson.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...