Udland

Uskyldigt dømt fik hjerteanfald efter løsladelse

Amerikaner, der var indespærret i 23 år på grund af fejlagtigt vidneudsagn, ramt af hjertetilfælde.

Uskyldigt dømt fik hjerteanfald efter løsladelse

Amerikaneren David Ranta, der torsdag blev sat på fri fod efter mere end to årtier bag tremmer, blev dagen efter sin løsladelse ramt af et hjertetilfælde.

- Det er med glæde, vi kan oplyse, at hans tilstand har stabiliseret sig, siger Rantas advokat Pierre Sussman ifølge CNN.

David Ranta er indlagt på intensivafdelingen på et hospital i New York efter forskrækkelsen fredag aften.

I 1991 blev den nu 58-årige David Ranta idømt 37 års fængsel for at have dræbt en rabbiner under et mislykket diamantrøveri.

Men efter at have afsonet 23 år kom efterforskerne frem til, at beviserne mod ham alligevel var for svage, og han er nu en fri mand.

Under retsmødet i Brooklyn havde dommeren tårer i øjnene, da hun undskyldte for, hvad han havde gennemlevet.

Pierre Sussman fortalte umiddelbart efter løsladelsen, at hans klient vil anlægge et civilt søgsmål mod byen New York og politiet i millionbyen.

Drabssagen mod Ranta begyndte for alvor at falde sammen, da et hovedvidne stod frem og ændrede sin historie for omkring to år siden.

Vidnet var i sin tid 13 år gammel, da han udpegede Ranta som gerningsmanden i en identifikationsparade. Efter vidnet ændrede forklaring, begyndte politiet igen at efterforske drabssagen - og langsomt faldt beviserne til jorden.

Ifølge advokaten er Rantas helbred voldsomt påvirket af først at være dømt på et forkert grundlag og derefter sidde indespærret i så mange år.

Sagen har udløst mange reaktioner og det er væltet ind med sympatitilkendegivelser til Ranta de seneste dage.

- David har bedt mig om at takke alle de personer, som har støttet ham og ønsket ham held og lykke fremover. Ikke alene fra New York, men fra hele verden, siger Sussman.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.