Ustoppelige Djokovic tævede Murray

Novak Djokovic tangerede Roy Emersons rekord med sin sjette sejr i Australian Open

Foto: Greg Wood/AFP

Foto: Greg Wood/AFP

MELBOURNE:Novak Djokovic er kongen af Australian Open. Og Andy Murray må efterhånden betegnes som den evige toer, efter at skotten søndag tabte for fjerde gang til den serbiske verdensetter i finalen i Melbourne.

Topseedede Novak Djokovic vandt 6-1, 7-5, 7-6 efter en finale, hvor andet sæt var det absolutte højdepunkt, hvad angår spænding. Derudover var serberen for stærk, også selv om tredje sæt endte i en tiebreak.

28-årige Novak Djokovic har siden 2008 nu vundet Australian Open seks gange, og sammen med australieren Roy Emerson er serberen den mest vindende i herresingle i turneringens historie.

Andy Murray, der er en uge ældre end sin serbiske overmand, har derimod tabt fem finaler siden 2010 ved den australske grand slam-turnering.

Novak Djokovic lagde fra land i finalen på så suveræn vis, at tilskuerne i Rod Laver Arena må have frygtet, at de ikke fik meget tennis at se for deres entrépenge.

Efter at have afværget en breakbold i kampens første parti fik den regerende mester bragt sig foran 5-0 via to servegennembrud, inden det lykkedes for Andy Murray at få pyntet en smule på cifrene.

Skotten så dog - på trods af en svag forhånd - ud til at have fået bedre fat mod slutningen af sættet, og det kunne man se i det meget jævnbyrdige andet sæt.

I sættet, der varede en time og 20 minutter, holdt spillerne serv frem til stillingen 3-3, hvorefter Djokovic lavede et servegennembrud.

Som et slags bevis på Andy Murrays selvtillid på dette tidspunkt i kampen brød skotten omgående tilbage med sit første servegennembrud i kampen.

Trods adskillige breakmuligheder til Djokovic i det efterfølgende parti kom Murray foran 5-4, inden serberen udlignede igen.

Herefter smed Murray en 40-0-føring i eget serveparti, og efter sit andet servegennembrud i sættet kunne Djokovic ved 6-5 pludselig serve sættet hjem.

Det lykkedes - trods en breakbold til Murray - da skotten sendte bolden i nettet med en af de lidt for mange lette fejl, der var hans følgesvend i store dele af kampen.

Det lignede afgørelsen, da Djokovic i tredje sæt brød til stillingen 2-0.

Andy Murray fik ganske vist brudt tilbage, men i tiebreaken havde han ingen chance.

På sin tredje matchbold afsluttede Novak Djokovic kampen med et servees, så han vandt tiebreaken 7-3.

Novak Djokovic har nu vundet 11 grand slam-titler i herresingle, det samme som svenskeren Björn Borg og australieren Rod Laver.

Schweizeren Roger Federer er med 17 titler den mest vindende i historien i grand slam-sammenhæng.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.