Fodboldlandsholdet

Utålmodige Olsen

Landstræner Morten Olsen håber, at UEFA hurtigt vil behandle appelsagen om Nickals Bendtners karantæne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nicklas Bendtner har appeleret den ene spilledags karantærne, han fik for at fejre sin scoring mod Portugal ved at vise sine boksershorts, som var sponsorerede af et spillefirma. Foto: Scanpix

København: Fodboldlandstræner Morten Olsen håber, at appelsagen om Nicklas Bendtners buksestunt kan blive afklaret tidligt i august.

Arsenal-angriberens sag fra EM-slutrunden blev af det europæiske fodboldforbund (Uefa) i juni takseret til en bøde på cirka 735.000 kroner og karantæne i Danmarks VM-kvalifikationskamp den 8. september mod Tjekkiet.
Uefa har tidligere meldt ud, at appelsagen bliver behandlet den 27. august. Det skaber problemer for Morten Olsen, som allerede den 15. august sender sit hold på banen i Odense til en venskabskamp mod Slovakiet.
- Det er soleklart, at vi gerne vil have afgjort Bendtners sag tidligt i august, og gerne før vi møder Slovakiet, siger Morten Olsen til Ekstra Bladet.
Så længe Morten Olsen ikke ved, om Nicklas Bendtner må spille mod Tjekkiet i København, vil landstræneren formentlig være nødt til at afprøve en alternativ angriber mod Slovakiet, som er den eneste test før Tjekkiet-kampen.
Dermed befinder landstræneren sig lige nu i en ubehagelig uvished, forårsaget af Nicklas Bendtners trang til at fejre 2-2-scoringen mod Portugal under EM ved at reklamere for et irsk bettingfirma på sine underbukser.
Situationen bliver ikke bedre af, at hjemmekampen mod Tjekkiet, som Nicklas Bendtner lige nu er afskåret fra at deltage i, kan blive et nøgleopgør i kampen om at komme med til VM i Brasilien om to år.
Her er Danmark havnet i den meget svære gruppe B, som desuden tæller Italiens EM-finalister, Tjekkiets EM-kvartfinalister samt Bulgarien, Armenien og Malta.
- Der er slet ingen tvivl om, at Italien er favoritter til at vinde gruppen, men Bulgarien har eksempelvis slået Holland på udebane i en testkamp, og så var Armenien tæt på at snuppe andenpladsen i EM-kvalifikationen fra Irland.
- Det bliver en meget vanskelig gruppe, vurderer Morten Olsen.
Kun gruppevinderen kvalificerer sig direkte til VM.
De otte bedste gruppetoere fra de ni europæiske kvalifikationsgrupper skal herefter dyste om fire VM-billetter.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.