Utrecht-mistænkt anklages for drab med hensigt om terror

En 37-årig mand, der anklages for Utrecht-angreb, har en radikaliseret ideologi, oplyser anklagemyndighed.

UTRECHT:En 37-årig mistænkt fra et dødeligt skyderi i den hollandske by Utrecht vil blandt andet blive anklaget for manddrab med hensigt om terror.

Det oplyser den hollandske anklagemyndighed torsdag i en udtalelse.

Han bliver desuden anklaget for drabsforsøg og terrorrelaterede trusler.

Tre personer mistede livet i skyderiet, der skete mandag omkring klokken 10.45 i en sporvogn i udkanten af bymidten i Utrecht.

Den anklagede mand har en "radikaliseret ideologi" og handlede alene, mener anklagemyndigheden.

Det har hidtil været småt med information om, hvad der rent faktisk skete, da der mandag blev affyret skud i en sporvogn i Utrecht.

Det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu skrev mandag, at den 37-åriges pårørende fortalte, at skyderiet blev indledt på grund af et familieopgør.

Gerningsmanden skulle have skudt et kvindeligt familiemedlem og herefter skudt videre mod folk, der forsøgte at stoppe skyderet, skrev nyhedsbureauet.

Anklagemyndigheden oplyser dog i sin udtalelse torsdag, at de ikke har fundet nogen forbindelse mellem gerningsmanden eller nogen af ofrene.

Torsdag lyder det videre fra anklagemyndigheden, at man efterforsker, hvorvidt den mistænktes handlinger var resultat af "personlige problemer kombineret med en radikaliseret ideologi".

Den mistænkte skal nu mentalundersøges.

Spekulationer om er terrormotiv er blandt andet næret af et brev fundet i den bil, som den formodede gerningsmand ifølge politiet flygtede i efter skyderiet. Indholdet af brevet har ikke været fremme.

To af de tre dræbtes identitet er blevet bekræftet af hollandsk politi, og der er tale om en 19-årig kvinde og to mænd på henholdsvis 28 og 49 år.

Den 19-årige kvinde ved navn Roos Verschuur arbejdede ifølge BBC på en bar i det sydlig Utrecht, mens den 49-årige Rinke Terpstra arbejdede som fodboldtræner. Han havde tre børn.

Fredag stilles den formodede gerningsmand for en dommer, der skal vurdere, om han fortsat skal være fængslet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.