Dronninglund

Uundværlige frivillige

Museer kan bruge flere frivillige

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Traditionen tro var Bjarno Hvid gårdnisse julen 2015, og Bastian var noget fascineret af ham. Foto: Ole Torp

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Rundt omkring i landet findes der mange frivillige i mange forskellige organisationer, foreninger og institutioner, som løfter en kæmpe opgave.

Mange steder ville stederne slet ikke kunne fungere uden de frivilliges store indsats. Sådan et sted er Museerne i Brønderslev Kommune. Museets tre afdelinger Try Museum, Vildmosemuseet og Dorf Møllegård har i alt ca. 140 frivillige tilknyttet afdelingerne og uden deres store indsats, ville der slet ikke være disse tre museer.

Fredag 30. september finder den årlige, nationale markering af de frivilliges store indsats sted over hele landet.

På Museerne i Brønderslev Kommune holder Dorf Møllegård og Vildmosemuseet åbent hus fra kl. 13-16, hvor der vil være lejlighed til over en kop kaffe og et stykke kage at høre om det at være frivillig på museet. Kl. 14.00 laver museets personale på de to museer sammen med et par frivillige en rundvisning med fokus på de mange og forskelligartede opgaver, man kan udføre som frivillig.

Der vil således denne dag være god mulighed for at høre nærmere om museet og museernes arbejdsopgaver, og har man lyst til at blive frivillig på en af afdelingerne, er der en chance for at danne sig et indtryk af hvilke opgaver, man har lyst til at påtage sig.

Museerne har brug for frivillige til alt fra billetsalg i hverdage og weekender, rundvisninger, skoletjeneste, vedligeholdelsesopgaver, samlingsarbejde, hjælp til opbygning af udstillinger, havearbejde, arbejde med museets møller, kaffe og kagesalg til arrangementer på Try Museum, Dorf Møllegård og Vildmosemuseet - og meget mere.

Til gengæld for det store arbejde, som museets frivillige lægger på museets afdelinger, kvitterer museet med hygge, kaffe og de to årlige frivilligfester i henholdsvis Try og Brønderslev.

Museumsleder Anne Dorthe Holm ser frem til Frivillig Fredag og siger:

- Vi håber både på denne dag og andre dage at komme i kontakt med mange nye frivillige, som til enhver tid kan henvende sig til museerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.