Udland

Uvejr koster mindst 100 livet i Bangladesh

Voldsom regn og jordskred har krævet mindst 100 liv i Bangladesh. Mange blev begravet levende, mens de sov.

Uvejr koster mindst 100 livet i Bangladesh

Mindst 100 mennesker er omkommet i det sydøstlige Bangladesh, hvor tre dages voldsom regn har udløst store oversvømmelser og jordskred.

Omkring havnebyen Chittagong har mindst 23 mennesker mistet livet i jordskred eller på grund af de enorme vandmasser. Her faldt der tirsdag 40 centimeter regn i løbet af 12 timer.

- Vi frygter, at mange flere er fanget i deres hjem - begravet under dynger af mudder. Vi fortsætter vores redningsforsøg, siger Faiz Ahmed, som er vicekommissær i Chittagong.

I nabodistriktet Bandarban er 36 lig bjærget fra forskellige områder, der har været ramt af jordskred. Mange af de omkomne var børn, siger en lokal embedsmand.

De fleste af ofrene lå og sov, da store mudderskred begravede dem levende, oplyser politichefen i Bandarban, Saiful Ahmed.

- En familie har mistet 12 medlemmer, siger han.

Redningsindsatsen i de katastroferamte regioner er hæmmet af, at der er store oversvømmelser i områderne, og at kommunikationslinjerne mange steder er brudt sammen.

Yderligere 38 er omkommet i distriktet Cox's Bazar, som ligger tæt på grænsen til Myanmar.

- Vi oplever de største mængder nedbør i mange år, siger Jainul Bari, vicekommissær i Cox's Bazar.

I andre områder har flere ligeledes mistet livet, og embedsmænd i de ramte områder fortæller, at yderligere 100 mennesker savnes, mens omkring 200 er kvæstet.

Ifølge statslige myndigheder er omkring 50.000 mennesker berørt af de voldsomme oversvømmelser, og mange af dem er blevet tvunget til at søge mod andre områder.

Oversvømmelser er hyppige i Bangladesh, som plages af monsunregn og cykloner.

Samtidig trues landet af den globale opvarmnings konsekvenser. 18 procent af jordarealet kan blive sat under vand, hvis vandstanden i havene stiger med en meter. Samtidig risikerer 20 millioner mennesker at blive klimaflygtninge.

/ritzau/AFP