Uvist hvornår strandede Tyrkiet-turister kan komme hjem

Op mod 1500 rejsende i knibe efter rejseselskabs konkurs

Rejsearrangøren Scanway/Tyrkiet Eksperten er lørdag gået konkurs, og dermed er 1500 kunder strandet i udlandet. Foto: Jens Astrup/Scanpix

Rejsearrangøren Scanway/Tyrkiet Eksperten er lørdag gået konkurs, og dermed er 1500 kunder strandet i udlandet. Foto: Jens Astrup/Scanpix

DANMARK:Konkursen i Scanway/Tyrkiet Eksperten betyder, at Rejsegarantifonden skal finde hjemrejse til alle selskabets rejsende i udlandet.

Blandt dem skulle en række allerede have været hjemme i Aalborg fredag aften, men de er foreløbig strandet i Antalyas lufthavn.

Der bliver arbejdet hårdt i kulissen for at få dem hjem, forsikrer Ole Borch, som Rejsegarantifonden har udpeget som kurator i boet.

- Alt brænder lige nu, men de, der er strandet, har så absolut førsteprioritet. Vi skal have fundet et fly, der kan transportere dem hjem.

- Jeg kan ikke sige, hvor lang tid det tager, men vi arbejder på højtryk for, de kan komme hjem i dag eller i morgen, siger Ole Borch til Ritzau.

Op mod 200 skulle have været med et fly fra Antalya til Aalborg Lufthavn fredag.

Kuratoren oplyser, at krakkede Scanway/Tyrkiet Eksperten har cirka 1500 rejsende i udlandet, heraf langt de fleste i Tyrkiet samt 36 er på Gran Canaria.

- Vi prøver at få gæsterne til at komme ordinært hjem. Det vil sige, de kommer hjem på den dato, de oprindeligt havde planlagt. Det forudsætter vi får aftaler med flyselskaber og hoteller, men de aftaler er ikke på plads endnu.

- De, der er sat til hjemrejse i fremtiden, har jo allerede nogle fly, der er booket til dem, så det er flyveselskaberne bag, vi forsøger at få en aftale med, så de flyver som planlagt, siger Ole Borch.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.