V afviser vækstfinansiering med gammel milliardpulje

Regeringen må være mere kreativ, når vækstinitiativer skal finansieres, lyder det fra Peter Christensen.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, afviser, at Venstre vil lade SR-regeringen bruge to milliarder kroner fra sidste års vækstplan til den nye vækstpakke.

Dermed afviser Venstre en central del af finansieringen af regeringens vækstplan, som blev præsenteret torsdag.

De to milliarder kroner ligger i en pulje, som forligspartierne dengang ikke kunne blive enige om, hvad skulle bruges til, og som der derfor først skal sættes navn på efter et valg.

- De penge, har vi aftalt i blå blok, skal gå til at fjerne arveafgiften, fordi det har stor betydning for, at vi kan bevare mange arbejdspladser i Danmark, siger Peter Christensen.

Han vil i stedet finde penge på det danske beskæftigelsessystem i forbindelse med de kommende forhandlinger om en reform af området eller med mindre vækst i den offentlige sektor, hvor regeringen opererer med en stigning på 0,6, mens Venstre ønsker nulvækst.

- Nu er det jo, at kreativiteten må opstå. Hvis regeringen ønsker at få det igennem med en finansiering, som vi kan støtte, er der sikkert også både en tredje, fjerde og femte mulighed for at finde pengene. Hvor der er vilje, er der vej, siger Peter Christensen.

Generelt ser han flere gode initiativer i regeringens udspil, som Venstre "sagtens kan støtte". Men han synes ikke, at ambitionsniveauet er højt nok. Forholdene for erhvervslivet skal forbedres, så de kan skabe endnu flere arbejdspladser til gavn for Danmark.

Venstre støtter regeringens ønske om at sænke virksomhedernes el-regning via PSO-afgiften. Han mener, at afgiften er løbet løbsk, og at det koster virksomhederne og Danmark dyrt i tabte arbejdspladser.

Venstre og Peter Christensen indleder forhandlingerne med regeringen i næste uge sammen med Folketingets øvrige partier.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst