V: De 13 milliarder var et blindt spor

Venstre dropper kravet om skattelettelser for 13 milliarder og foreslår nu i stedet en tre-årig skatteaftale.

V: De 13 milliarder var et blindt spor

De 13 milliarder kroner, som Venstre har krævet i skattelettelser, siden regeringen fremlagde sit udspil til en skattereform, er nu taget af forhandlingsbordet.

I stedet foreslår Venstre regeringen en skattereform, der indeholder en erhvervsskattepakke og en ny mellemskat, oplyser Venstres nuværende næstformand og tidligere skatteminister Kristian Jensen.

Spørgsmål: Betyder det, at I helt har droppet kravet om skattelettelser for 13 milliarder kroner?

- Vi ville gerne have fortsat, men det har vist sig at være et blindt spor, for regeringen vil ikke være med til det, lyder svaret fra Kristian Jensen, der tilføjer:

- Så nu har vi lagt et nyt spor ud, for vi tror på, at hvis vi laver en rigtig skattereform, så kan vi få Danmark videre.

Om Venstres nye udspil siger han:

- Lad os lave noget, der er fokuseret, men uden de mange forfærdelige dele, der ændrer på folkepensionen, siger Kristian Jensen.

Topskattegrænsen skal højere op, for eksempel 750.000 kroner. Indtil da skal folk betale en form for mellemskat.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, foreslår regeringen at blive enige om en skattereform, der gælder de næste tre år. Og det tilbud håber Kristian Jensen nu, at regeringen tager imod, så man kan få en aftale på plads før sommerferien.

- Vi har givet dem et tilbud, som de forhåbentlig ikke kan afslå: Nemlig at fokusere de skatteplaner, der så er, på den korte bane, siger Kristian Jensen.

/ritzau/