V delt i sag om indsigt

Venstres gruppeformand i Rebild, Morten V. Nielsen, beder om indsigt i incestsagen

Venstres gruppeformand Morten V. Nielsen går i mod sine partifæller. Han vil med egne øjne læse, de mange underretninger, Rebild Kommune gennem årene har modtaget i Rebild-sagen. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Venstres gruppeformand Morten V. Nielsen går i mod sine partifæller. Han vil med egne øjne læse, de mange underretninger, Rebild Kommune gennem årene har modtaget i Rebild-sagen. Arkivfoto: Michael Bygballe Michael Bygballe

REBILD:Indtil nu har Venstres byrådsmedlemmer i Rebild forholdt sig tavse og afventende i den omfattende incestsag, der nærmer sig sin afslutning i Byretten i Aalborg.

Rebild Kommune har været kritiseret for ikke at gøre nok for at hjælpe børnene.
Borgmester Anny Winther (v) har alle vejen igennem forløbet haft den holdning, at det ikke er op til lokalpolitikere, at gå ned i enkeltsager.
Men den holdning er der ikke længere enighed om i borgmesterpartiet.
- Jeg anskuer sagen fra en anden indgangsvinkel end borgmesteren, siger Venstres gruppeformand i byrådet, Morten V. Nielsen.
- Jeg vil godt bruge et par timer på at læse underretningerne i sagen, siger Morten V. Nielsen, som nu selv har bedt om indsigt i de mere end 20 underretningerne i sagen.

Erkender problemerne

NORDJYSKE Stiftstidende kunne lørdag dokumentere, at der har været problemer med sagsbehandlingen på det specialiserede område, siden kommunen blev dannet i 2007.- Vi har haft og har store problemer på det her område i Rebild. For mig handler det om at få problemerne løst.

- Jeg mener, at vi politisk bliver nødt til at forholde os til problemer for at kunne løse dem. siger Morten V. Nielsen.

Tager i mod opfordringen

Morten V. Nielsen begrunder sin beslutning om indsigt i underretningerne med, at Oplandslistens byrådsmedlem i Rebild Søren Søe-Larsen tidligere har opfordret resten af byrådet til at læse underretninger.

- Når en byrådskollega opfordrer til, at vi skal læse det, så finder jeg det en lille smule arrogant at afvise i døren. Særligt i så alvorlig en sag som den her, siger Morten V. Nielsen med særlig henvisning til Socialdemokraternes Thøger E. Kristensen, som har taget kraftigst afstand fra, at politikerne selv ønsker at være sagsbehandlere.
- Jeg gør det, jeg mener er rigtigt. Det er det, jeg er valgt til, siger Morten V. Nielsen, som slet ikke har intentioner om at skulle agere sagsbehandler.
- Jeg ønsker at få indsigt i, hvordan sådan en sag behandles, siger Morten V. Nielsen.

At tage politisk ansvar

For ham er det en diskussion værd, hvad der er sagsbehandling og hvad der er at tage politisk ansvar.

Morten V. Nielsen understreger, at han har fuld tillid til systemet fra Rebild Kommunes sagsbehandlere til Ankestyrelsen.
Men han forbeholder sig retten til at undersøge en sag nærmere, hvis han finder det nødvendigt.
- Jeg kunne have taget fat i nogle af de mange andre sager, der har været fremme på det her område, men nu blev jeg direkte opfordret til at kigge i den her sag, siger Morten V. Nielsen.
Venstres gruppeformand deler i udgangspunktet det synspunkt, at det er forvaltningens opgave at sagsbehandle.
- Men i mange andre sager, har vi som politikere ingen problemer med at gå i selv de mindste detaljer og for eksempel diskutere udsmykning af rundkørsler eller springvand, siger Morten V. Nielsen.

Pligt til at søge indsigt

I følge Venstres gruppeformand er der situationer, hvor det er kommunalbestyrelsesmedlemmernes pligt selv at sætte sig grundigt ind i, hvordan tingenes tilstand i virkeligheden er.

- Der er alvorlige sager, hvor budgettet bliver markant overskredet, hvis kommunen ender i en retssag eller i meget alvorlige sager, som incestsagen, siger Morten V. Nielsen.

Selv om han ikke bifalder den måde, som både Søren Søe-Larsen og Rikke Karlsson (DF) har ageret på, så mener han grundlæggende, man må respektere den helhjertede indsats, de har lagt i sagen.
- Derfor ønsker jeg nu selv at se i sagen, for at få en bedre forståelse af helheden, siger Morten V. Nielsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.