V er klar med flere penge til politiet efter angreb

Politikere må stå sammen for at se på flere penge til politiet, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.

Regeringen og oppositionen skal sammen vurdere, om der er brug for flere ressourcer til politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) i lyset af terrorangrebene i København med to dræbte ved kulturhuset Krudttønden, synagogen samt fem sårede betjente.

Det siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) søndag forklarede, at regeringen senere vil vurdere, om politiet og PET har behov for flere ressourcer.

- Det er en fælles opgave for folkestyret, som vi skal stå sammen om politisk. Vi skal sikre, at Danmark i morgen er så sikker som nu. Vi må sikre for befolkningen, at terrorfrygten ikke ændrer vore liv og vores sikkerhed, siger Karsten Lauritzen.

Statsministeren taler ikke for døve øren, når det gælder flere midler, påpeger Venstres retsordfører.

- Venstre er i situationen parat til at allokere flere midler til politiet og PET. De har leveret en forbilledlig indsats for at begrænse terrorangrebet, siger Karsten Lauritzen.

Søndag over middag giver politiet en briefing om efterforskningen af det, regeringen opfatter som to terrorangreb, dels mod synagogen, dels mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København.

- Vi har haft den rigtige trusselsvurdering. Desværre viser begivenhederne, at den var korrekt, sagde statsministeren søndag formiddag på et fælles pressemøde med justitsministeren i Statsministeriets spejlsal.

- Der var i går et højt beredskab. Ellers ville begivenhederne have været værre, sagde Thorning.

Lørdag briefede statsministeren partilederne om skyderiet ved Krudttønden i København. Senere søndag møder hun igen partilederne om sagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.