V-formand i Holstebro: Håber Gade finder en valgkreds

Selv om Venstres Holstebrokreds ikke ønsker at opstille Søren Gade, er der håb om at se ham i en anden kreds.

24. september 2014 15:58 - Opdateret 24. september 2014 16:11

I Søren Gades tidligere valgkreds håber formanden, at Søren Gade ønsker at vende tilbage til politik for Venstre. Men går han efter en plads i Folketinget, så bliver det ikke som kandidat for Venstre i sin tidligere kreds i Holstebro.

Det siger formanden for Holstebros vælgerforening, Ole Rømer (V), efter at den mangeårige Venstre-profil onsdag har forladt sin stilling som administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer.

- Vi har allerede en folketingskandidat, som hedder Marianne Bredal, og hende bakker vi hundrede procent op, siger Ole Rømer.

- Jeg vil også sige, at der ikke er nogen, der ved, om Søren overhovedet vil tilbage i politik. Det kan jeg have min tvivl om.

- Men hvis han vil, så er det ikke i Holstebrokredsen, at han bliver opstillet, fordi vi som sagt har Marianne som vores kandidat, understreger vælgerforeningsformanden.

Søren Gade var folketingskandidat i Holstebrokredsen fra 1995 til 2010. I 2001 blev han valgt ind i Folketinget, hvor han senere var forsvarsminister fra 2004 til 2010.

På trods af en ellers svær post som forsvarsminister var Søren Gade en af regeringens mest populære ministre, og selv om Søren Gade ikke er på vej tilbage til Holstebrokredsen, så håber Ole Rømer at se ham opstillet i en anden kreds.

- Det håber jeg absolut. Søren er et utrolig vellidt og troværdigt menneske, og det, må man sige, er meget vigtigt i det politiske billede, vi ser i øjeblikket, siger Ole Rømer og tilføjer:

- Jeg vil med stor glæde se, hvis han bliver opstillet et sted. Men det bliver ikke i Holstebrokredsen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...