Aalborg

V gik igen til angreb på facade

På byrådsmødet torsdag aften forsøgte Venstre igen at få indflydelse på kulturcentrets facade, mens den anden side af salen rystede på hovedet.

Kulturcentrets facade har ændret udseende. Nu er stueetagens glas erstattet med beton, og overetagen, der stadig opføres transperent er skudt ud over stueetagen og giver indtryk af at "svæve." Illustration: Cubo Arkitekterne

Kulturcentrets facade har ændret udseende. Nu er stueetagens glas erstattet med beton, og overetagen, der stadig opføres transperent er skudt ud over stueetagen og giver indtryk af at "svæve." Illustration: Cubo Arkitekterne

Der var hårde ord, hovedrysten, taktik, højlydte protester og latter i byrådssalen torsdag aften. Emnet for debatten var en ændring af facaden på det endnu ikke opførte kulturcenter midt i Støvring, hvor glas i stueetagen er skiftet ud med betonelementer. Da byrådet i sin tid valgte et vinder projekt med stemmerne 13 for og 12 i mod, faldt det ikke i god jord hos Venstres byrådsgruppe, der havde meget svært ved at affinde sig med udtrykket i det nye kulturcenter. Nu er glas erstattet med beton i kulturcentrets stueetgae, og Peder Christensen var igen ude med riven. - For mig ligner det noget fra City Syd, en IKEA butik eller en Mærsk terminal. Det er der ikke meget varme og imødekommenhed over, tordnede Peder Christensen. Læs et referat fra den ophedede debat i byrådssalen, og læs hvordan kultur- og fritidschef Henrik Schou forklarer ændringerne i facaden i NORDJYSKE Stiftstidende lørdag.