V: Hvorfor laver regeringen ikke børneudspil?

Det er mærkværdigt, at De Radikale fremlægger et børneudspil, siger Venstres socialordfører, Karen Ellemann.

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) allerede talte om børn i sin åbningstale i Folketinget i efteråret, så er der mærkeligt, at det er De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, der tirsdag fremlægger sit udspil i Berlingske før regeringens fattigdomsredegørelse, der ventes at komme onsdag.

Det siger Venstres socialordfører, Karen Ellemann. Morten Østergaard og De Radikale vil til at identificere udsatte børn, allerede når de ligger i deres mors mave.

- Det er mærkværdigt. Det er ikke en samlet regering, der kommer med et børneudspil. Det er De Radikale. Er de ikke enige? spørger Karen Ellemann.

- De har talt om et børneudspil siden statsministerens åbningstale i oktober, hvor hun spillede bolden videre fra Emil til hans søster Sofie. Først var det folkeskolen, så ungdomsuddannelsen og nu daginstitutionerne.

Ud over onsdagens fattigdomsredegørelse vil regeringen præsentere et udspil om daginstitutioner.

Det er ifølge Morten Østergaard svært at bryde den sociale arv, når barnets forældre ikke har haft job i tre år, mangler en uddannelse, som giver kompetence til et erhverv, eller hvor faren eller moren er under 23 år.

- Venstre er tilhænger af en tidlig, forebyggende indsats. Men hvordan vil man spotte disse potentielle risikobørn, allerede når de ligger inde i mors mave? Hvordan vil man henvende sig til forældrene? siger Karen Ellemann.

Hun er bekymret for, om regeringen vil gøre en masse forældre og børn til klienter. Der er skærpet oplysningspligt hos praktiserende læger, jordemødre og sundhedsplejersker om bekymrende forhold i familien, påpeger hun.

- Skolelærere, pædagoger, skoletandlæger og sundhedsplejersker har allerede en skærpet underretningspligt om børn i mistrivsel. Jeg undrer mig såre over, at vi ikke ser et børneudspil fra SR-regeringen, siger Karen Ellemann.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.