V i Nordjylland indstiller Jens Rohde

Den omstridte Venstre-politiker kan blive de nordjyske Venstrefolks kandidat, når der i 2014 næste gang skal vælges medlemmer til Europa-Parlamentet.

Den omstridte Venstre-politiker Jens Rohde kan blive de nordjyske Venstrefolks kandidat, når der i 2014 næste gang skal vælges medlemmer til Europa-Parlamentet. Arkivfoto

Den omstridte Venstre-politiker Jens Rohde kan blive de nordjyske Venstrefolks kandidat, når der i 2014 næste gang skal vælges medlemmer til Europa-Parlamentet. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Torsdag aften indstillede Venstres Europa-udvalg i Region Nordjylland enstemmigt, at 42-årige Jens Rohde skal repræsentere dem på stemmesedlen om halvandet år.

- Jens Rohde deltog i mødet og tilkendegav, at han var meget glad for opfordringen. Han bad om lov til at overveje julen over, om han vil tage imod vores tilbud. Men det forventer jeg, at han gør, siger formanden for Europa-udvalget, Hans Jørgen Dalum.

I givet fald skal opstillingen af Jens Rohde konfirmeres på et opstillingsmøde hos Venstre i Nordjylland. Medlemmerne har indtil 14. januar mulighed for at foreslå kandidat-emner.

Gudsbenådet politiker

Det var nordjyderne, der henvendte sig til Jens Rohde, efter at landsmødet i første omgang opgav at opstille ham som spidskandidat. Begrundelsen for udskydelsen var blandt andet en kronik, Jens Rohde havde skrevet. Heri opfordrede han til at øge det europæiske samarbejde.

- Men der står intet i den kronik, som ikke er en del af Venstres politik, siger Hans Jørgen Dalum.

Så du mener ikke, der var grund til at udskyde valget af spidskandidat?

- Jens er god til at skabe en debat. Det burde man rose ham for i stedet for at kritisere ham. Jeg betragter Jens som en Gudsbenådet politiker, der altid har været 100 procent over for Venstre. Derfor håber jeg meget, at han bliver Nordjyllands kandidat til parlamentet, siger Hans Jørgen Dalum.

Jens Rohde siger, at det var et fantastisk møde ”med nogle stærkt engagerede mennesker, som giver mig en rigtig god følelse”.

- Men vi har aftalt, at nu tænker jeg mig om til efter jul, og så ser vi, hvad der sker, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.