V, K og DF takker nej til rådgivende udvalg

Enhedslisten og socialdemokraterne stod alene med ønsket om at nedsætte et rådgivende udvalg

Den socialdemokratiske gruppeformand Ulla Vestergaard var tydeligt overrasket, da et flertal på 15, V, K og DF, besluttede at et udvalg, der skal rådgive kommunalbestyrelsen ikke skal nedsættes før der er klarhed over, hvad det skal arbejde med. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Den socialdemokratiske gruppeformand Ulla Vestergaard var tydeligt overrasket, da et flertal på 15, V, K og DF, besluttede at et udvalg, der skal rådgive kommunalbestyrelsen ikke skal nedsættes før der er klarhed over, hvad det skal arbejde med. Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THISTED:Udsat indtil der er fuldstændigt overblik over, hvad udvalget skal arbejde med.

Udvalget er det såkaldte paragraf 17 stk. 4-udvalg, som socialdemokrater og Enhedslisten har bragt i spil som rådgiver for kommunalbestyrelsen. Det skal komme med bud på dem fremtidige struktur på kommunens skole- og dagpasningstilbud, hvordan de såkaldte partnerskabsaftaler skal udformes og komme med forslag til landsbyudvikling og bosætningsstrategier.

Et flertal på 15, Venstre De Konservative og Dansk Folkeparti, valgte at udsætte beslutningen om at nedsætte det rådgivende udvalg, da de tre partier støttede et ændringsforslag fra venstres Niels Jørgen Pedersen.

- Jeg foreslår, at vi venter med at nedsætte udvalget, til vi er sikre på, hvad det skal lave - og så kan vi finde ud af, om nogle af de opgaver, der er beskrevet i kommissoriet i forvejen ligger hos andre udvalg, sagde Niels Jørgen Pedersen.

Holdningen hos de tre partier kom helt tydeligt bag på Ulla Vestergaard (S), der sammen med Jens Otto Madsen (EL) er arkitekterne bag udvalget. Hun havde åbnet debatten med klart at melde ud, at der her var tale om en god sag for Thisted Kommune og et sted, hvor gode ideer og kræfter skulle forenes i en fælles udfordring i at vende udviklingen i kommunen.

- Tanken er ikke groet hos os. Udvalget vil sætte alle øvrige fagudvalg i venteposition. Venstre ser gerne udvalget nedlagt og opgaverne lagt ud hos de øvrige udvalg, lød den kontante melding fra Per Skovmose (V), mens Jens Kr. Yde (K) fandt, at udvalget kun vil skubbe tidspunktet for ubehagelige beslutninger, som alligevel skal træffes.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.