V: Kontanthjælpsforslag er gammel vin på nye flasker

Selvfølgelig kan vi støtte forlag om at skærpe krav til indvandrere på kontanthjælp, siger Inger Støjberg.

V: Kontanthjælpsforslag er gammel vin på nye flasker

Regeringen kan regne med støtte fra Venstre til forslaget om at stramme kravene til indvandrere, som modtager kontanthjælp. Det siger Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ifølge Politiken skærpe kravene om danskundervisning til indvandrere på kontanthjælp, så de ikke kan gå i årevis uden at tage del i samfundet.

Inger Støjberg er dog ikke imponeret over forslaget.

- For det første er der tale om gammel vin på nye flasker. For det er allerede i dag sådan, at man kan kræve, at en indvandrer skal tage danskkurser, og det også allerede sådan, at man kan fratage indvandreren ydelsen, hvis de nægter, siger Inger Støjberg.

Hun understreger, at Venstre bakker op om forslaget.

- Problemet er, at det er som at sætte et plaster på et benbrud. Regeringen har fjernet kontanthjælpsloftet, 225-timers-reglen og starthjælpen. Det besværliggør, at indvandrere kommer ud på arbejdsmarkedet, mener hun.

- Med det ene hånd har regeringen skabt et arbejdsmarked, hvor færre indvandrere deltager, og så retter man lidt op på skaden. Jeg så hellere, at indvandrere kom ud på arbejdsmarkedet frem for at sidde på skolebænken, siger Inger Støjberg.

Ifølge Karen Hækkerup og Mette Frederiksen skal forslaget gøre op med det, de kalder en "os og dem"-tankegang i integrations- og beskæftigelsespolitikken.

Tankegangen har været medvirkende til, at indvandrere er stærkt overrepræsenterede i kontanthjælpsstatistikken, mener ministrene.

- Man har lukket øjnene. Man har bare udbetalt dem en check, og så har man ikke stillet yderligere krav til dem. Fremadrettet opgiver vi ingen, siger Karen Hækkerup til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.