V-ledelse tæt på mistillid til Løkke

Allerede i november var Lars Løkke Rasmussen i risikozonen for at blive væltet af sine egne for rod i bilagene

Lars Løkke Rasmussen er under pres fra sin egen ledelse. Foto: Scanpix
EMNER 18. maj 2014 07:31 - Opdateret 3. juni 2014 09:22

KØBENHAVN: Ifølge Politikens oplysninger var flere af Venstres organisatoriske regionsformænd langt i deres overvejelser om at udtrykke mistillid til Løkke på et forretningsudvalgsmøde i november sidste år.

Mødet fandt sted, netop som GGGI-sagen havde sat alvorlige spørgsmålstegn ved Løkkes dømmekraft, og kritikken fra baglandet var kras.

Men et muligt kupforsøg mod Venstres formand blev afværget. Mistilliden blev aldrig udtalt. En af forklaringerne lyder, at Løkke blev reddet af det kommunalvalg, der skulle afholdes et par uger senere. Et formandsskift på det tidspunkt ville være for risikabelt for partiet, skriver Politiken søndag.

Fik et ultimatum

I stedet blev Venstre-formanden stillet over for et ultimatum af forretningsudvalget: Hvis der kom flere bilagssager, kunne man i partiet ikke længere have tillid til Lars Løkke som formand.

- Det blev sagt meget klart, at Venstres forretningsudvalg ikke kan acceptere flere sager af den karakter. Det kan vi ikke leve med. Og enten har man tillid, eller også har man ikke. Det er ganske alvorligt, fortæller et udvalgsmedlem, der ønsker at være anonym, til Politiken.

Flere udvalgsmedlemmer bekræfter over for Politiken udlægningen af mødet.

Bilag skal diskuteres

Nu ulmer utilfredsheden igen efter Ekstra Bladets afsløring af, at Venstre har købt tøj til Løkke for 152.000 kroner, betalt en rejse til Mallorca for hans kone og søn samt betalt for ekstra rengøring for Løkkes rygning på et røgfrit hotelværelse.

Nu skal Løkkes bilag endnu engang diskuteres indgående på et forretningsudvalgsmøde.

Mødet er sat til 27. maj, men ifølge Politikens oplysninger ønsker flere medlemmer, at mødet afholdes hurtigere. Situationen er nu så alvorlig, at der er brug for intern afklaring.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...