V nægter at reducere støtte til solceller

Partiet vil blokere for aftale, der gør solceller dyrere for boligejere

Venstre vil blokere for forslag om at reducere støtte til solceller. Arkivfoto

Venstre vil blokere for forslag om at reducere støtte til solceller. Arkivfoto

DANMARK:Venstre afviser at lægge stemmer til klima- og energiminister Martin Lidegaards (R) forslag om at skære i støtten til solceller, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Inden Venstres exit fra finanslovforhandlingerne var det store oppositionsparti ellers anderledes positiv, og der var lagt op til, at parterne kunne nå en aftale om fremtidens støtte til solceller inden for kort tid.
Den eksplosive vækst i antallet af private solcelleanlæg udgør en tikkende milliardbombe under statskassen.
Derfor fremlagde ministeren tidligere på ugen et forslag, der vil sætte en stopper for de gunstige vilkår og indføre en langt lavere støtte for nye anlæg.

Urimelig ekstraregning

Men Martin Lidegaard vil også lade de nye regler gælde for eksisterende solcelleanlæg efter en overgangsperiode. For en familie kan det betyde en årlig ekstraregning på 5000 kroner eller mere, skriver Jyllands-Posten.

- Det er ikke troværdigt, når ministeren går ud med et udspil, der lægger op til at lovgive med tilbagevirkende kraft, siger klima- og energiordfører Lars Christian Lilleholt (V).
- Vi har appelleret til, at folk gør noget selv i forhold til den grønne omstilling. Nu er det så op mod 40.000 familier, der har investeret op mod 125.000 kroner i et solcelleanlæg i tillid til de gældende regler.
- Det vil være helt urimeligt, at de nu bliver ladt i stikken, siger Lars Christian Lilleholt til Jyllands-Posten. På Facebook afviser ministeren, at han løber fra sit løfte.

Venstre kan blokere

- En del har spurgt, om jeg mener, at vores forslag lægger op til lovgivning med tilbagevirkende kraft. Det mener jeg ikke, skriver Martin Lidegaard.

Som en del af det nuværende energiforlig har Venstre vetoret over for ændringer på solcelleområdet.
/ritzau/
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.