V og S: Politi skal selv prioritere indsatsen mod Uber

Politiet skal ikke forvente flere ressourcer til at bekæmpe ulovlig taxikørsel.

Simon Skipper Foto: Scanpix/Simon Skipper

Simon Skipper Foto: Scanpix/Simon Skipper

Det er helt op til de enkelte politikredse at prioritere indsatserne mod forskellige former for kriminalitet - også ulovlig taxikørsel.

Sådan lyder svaret fra Venstre efter Københavns Politis udmelding om, at det kræver flere ressourcer, hvis man skal gøre en målrettet indsats mod Uber-chauffører.

- Det må være op til den enkelte politidirektør at distribuere de ressourcer, de har til rådighed, siger Preben Bang Henriksen, der er retsordfører i Venstre.

Københavns Byret fældede fredag dom over seks personer, der blev idømt bødestraf for ulovlig taxikørsel i det første retsopgør mellem taxibranchen og Uber.

Men selv om politiet nu har rettens ord for, at Uber-chauffører bryder loven, så vil det ikke ændre på politiets indsats, siger politikommissær ved Københavns Politis færdselsafdeling Søren Wiborg.

Og det skuffer direktøren for Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, der vil gå til Folketingets ordførere for at få flere ressourcer til indsatsen mod Uber.

Men det er ganske enkelt ikke en mulighed, siger Preben Bang Henriksen.

- Vi kan ikke stampe flere betjente op af jorden i øjeblikket. Der er gjort alt, hvad der kan gøres, og vi har indsat Hjemmeværnet ved grænsen, så det må være op til de enkelte politidirektører at prioritere arbejdet.

Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn forstår ikke, hvorfor politiet ikke skulle have ressourcer til at stoppe Uber-chauffører.

- Jeg er stærkt tvivlende over for, at det skulle være ressourcekrævende at rejse sigtelse mod Uber-chauffører, siger han og henviser til den app, hvor både chauffører og passagerer er registreret.

- Det burde være rimelig simpelt at indhente det materiale og så rejse sigtelse mod dem, der har kørt.

Rasmus Prehn er i øvrigt bekymret over signalværdien i politiets udmeldinger.

- Det er en opgave, der skal løses, også fordi det har stor offentlig bevågenhed, og hvis politiet sender et signal om, at så vigtig en sag ikke kan prioriteres, så krænker det folks retsbevidsthed, siger han.

- Så må der være noget andet, der kan prioriteres mindre.

Københavns Politi ønsker at præcisere, at indsatsen mod Uber-chauffører indgår i den daglige prioritering af arbejdet i politikredsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.