V om Femernstrid: Vi er klar til Storstrømsbro

Henrik Dams udmelding om, at Femernforbindelsen er i fare, er helt ude af proportioner, siger Venstre.

V om Femernstrid: Vi er klar til Storstrømsbro

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) skyder langt over målet, når han hævder, at den planlagte tunnel under Femern Bælt risikerer at blive blive droppet, fordi regeringen og oppositionen ikke kan enes om finansieringen af en ny Storstrømsbro.

Det siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.

- Nu skal vi ikke tale den sag op i et alt for skingert toneleje. Vi skal ikke skændes i medierne, men mødes ved forhandlingsbordet, og jeg går ud fra, at regeringen også er interesseret i at finde en løsning, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han fastslår, at transportministeren endnu ikke har indkaldt Venstre til nye forhandlinger om den omstridte finansiering af Storstrømsbroen.

- Det undrer mig, at der kommer sådan en melding i pressen. At begynde at sige, at Femernforbindelsen er i fare, er helt ude af proportioner. Selvfølgelig skal Femernforbindelsen gennemføres, siger Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.

Nye tidsberegninger fra Banedanmark viser, at selv om Storstrømsbroen først skal stå klar i 2021, så skal parterne blive enige om en aftale seneste omkring årsskiftet, hvis broen skal være klar til Femernforbindelsens planlagte åbning samme år.

Henrik Dam Kristensen siger til DR Nyheder, at den nye alvorlige situation bør få oppositionen på andre tanker.

Regeringen og oppositionen kan nemlig ikke blive enige om, hvilken pengekasse der skal levere de næsten fire milliarder kroner til broprojektet.

Regeringen vil have, at pengene skal komme fra Infrastrukturfonden. Oppositionen vil derimod bruge fondens penge på forbedringer af blandt andet vejnettet i Danmark, og i stedet finansiere Storstrømsbroen med penge fra Femernforbindelsens brugerbetaling.

Og det har Venstre ikke til sinds at give sig på:

- Ministeren siger nu, at Storstrømsbroen hænger uløseligt sammen med Femernforbindelsen.

- Det understøtter udspillet fra de fire blå partier Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative om, at broen skal finansieres i sammenhæng med Femernforbindelsen. Det bekræfter ministeren os jo nu, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Når fire ud af de syv forligspartier peger på en finansiering, så bør ministeren lytte og indkalde til nye forhandlinger, så man kan nå en aftale senest i januar, mener han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst