V: Politi skal selv prioritere indsatsen mod Uber

Politiet skal ikke forvente flere ressourcer til at bekæmpe ulovlig taxikørsel.

Det er helt op til de enkelte politikredse at prioritere indsatserne mod forskellige former for kriminalitet - også ulovlig taxikørsel.

Sådan lyder svaret fra Venstre efter Københavns Politis udmelding om, at det kræver flere ressourcer, hvis man skal gøre en målrettet indsats mod Uber-chauffører.

- Det må være op til den enkelte politidirektør at distribuere de ressourcer, de har til rådighed, siger Preben Bang Henriksen, der er retsordfører i Venstre.

Københavns Byret fældede fredag dom over seks personer, der blev idømt bødestraf for ulovlig taxikørsel i det første retsopgør mellem taxibranchen og Uber .

Men selv om politiet nu har rettens ord for, at Uber-chauffører bryder loven, så vil det ikke ændre på politiets indsats, siger politikommissær ved Københavns Politis færdselsafdeling Søren Wiborg.

Og det skuffer direktøren for Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, der vil gå til Folketingets ordførere for at få flere ressourcer til indsatsen mod Uber.

Men det er ganske enkelt ikke en mulighed, siger Preben Bang Henriksen.

- Vi kan ikke stampe flere betjente op af jorden i øjeblikket. Der er gjort alt, hvad der kan gøres, og vi har indsat Hjemmeværnet ved grænsen, så det må være op til de enkelte politidirektører at prioritere arbejdet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst