København

V-politiker mister sit job efter kokainkørsel

Jakob Engel-Schmidt er færdig som udviklingsdirektør på Niels Brock. Han er på orlov fra Folketinget

Jakob Engel-Schmidt. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Jakob Engel-Schmidt. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

KØBENHAVN:Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt mister sit job som udviklingsdirektør på handelsskolen Niels Brock efter kokainkørsel sidste sommer.

Det bekræfter Niels Brock til Ritzau.

- Det er kommet fuldstændig bag på os, og vi er naturligvis kede af det på Jakobs vegne; det er en stor både personlig og professionel tragedie, siger administrerende direktør på Niels Brock, Anya Eskildsen, i en pressemeddelelse.

Desuden skriver Niels Brock, at "Niels Brock udtaler sig af princip ikke i personalesager, men bekræfter, at der er indgået en fratrædelsesaftale med Jakob Engel-Schmidt".

Politikeren er på orlov fra Folketinget. Siden 1. oktober sidste år har han været udviklingsdirektør på Niels Brock.

Tv2.dk skriver, at TV2 News ikke længere vil bruge Jakob Engel-Schmidt som paneldeltager i eftermiddagsprogrammet "News & Co." Og han mister også sin opstillingskreds.

Det siger Toke Fredlev, der er formand for Venstre i Lyngby-Taarbæk kredsen.

- Vi har i kredsen besluttet, at vi skal have fundet en ny kandidat til Folketinget. Vi kan ikke acceptere den opførsel, som Jakob har stillet for dagen. Hele den her historie er uacceptabel, og noget vi tager kraftig afstand fra, siger Toke Fredlev.

Frakendt kørekortet

Da Ekstra Bladet i september spurgte ind til sagen om narkokørsel efter at have fået tip, bad Jakob Engel-Schmidt om orlov fra Folketinget for i stedet at blive udviklingsdirektør på Niels Brock.

Det var også Ekstra Bladet, som via aktindsigter tirsdag kunne fortælle, at V-politikeren er blevet frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal have en bøde, efter at han blev taget af politiet i København i juli sidste år.

På Facebook bekræftede Jakob Engel-Schmidt efterfølgende selv historien og oplyste, at det var kokain, han havde i blodet, mens han kørte bil.

Betjente fattede mistanke til politikeren, da han på Lyngbyvej i København blev stoppet på grund af en lygtefejl.

Det fremgår desuden af døgnrapporten om sagen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, at Jakob Engel-Schmidt forsøgte at obstruere politiets arbejde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst