V: Radikale taler tvetunget om lavere skat

De Radikale hæver marginalskatten, som de ville sænke i skattereformen, siger finansordfører Peter Christensen

V: Radikale taler tvetunget om lavere skat

De Radikale siger ét og gør noget andet om marginalskatten, som danskerne betaler af den sidst tjente krone.

I sommer ville partiet sænke skatten, men nu hæver regeringen det såkaldte skrå skatteloft. Hidtil har ingen skatteyder betalt mere end 51,5 procent i skat.

Sådan siger Venstres finansordfører Peter Christensen om, at regeringen i hemmelighed hæver det skrå skatteloft i finanslovaftalen med Enhedslisten.

Det øger ifølge Jyllands-Posten skatten for 460.000 danskere, men bryder ifølge Peter Christensen ikke skattereformen

- Nej, for vi har ikke lavet bindinger på hinanden. Men jeg har svært ved at forstå, hvordan Det Radikale Venstre for et halvt år siden ville have os til at sænke marginalskatten. Så går der et halvt år. Så hæver de den igen, siger Peter Christensen.

Venstre afviste at hæve bundskatten med 0,19 procentpoint og sænke personfradraget med 900 kroner. Venstre ville spare i det offentlige og reformere kontanthjælpen for at betale lavere erhvervsskatter, siger han.

- Der er jo hverken hoved eller hale i regeringens politik. Jeg forstår godt, hvorfor regeringen tilfører flere penge til cirkus-uddannelsen i finansloven, siger Peter Christensen.

De Konservative vil heller ikke hæve marginalskatten, siger skatteordfører Brian Mikkelsen.

- Det er den helt forkerte vej at gå. Nu har der i mange år været konsensus om, at vi skal have lettet skatten på arbejde, vi skal have marginalskatten ned. Nu bliver det dyrere at gå på arbejde og skaffe arbejdspladser i Danmark, siger Brian Mikkelsen.

Det strider mod regeringsgrundlaget, som vil lette skat på arbejde. Det skrå skatteloft sætter en grænse for, hvor meget man flår folk i skat, siger han.

- Vi kan finde pengene i verdens største offentlige sektor, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.