V: Regeringens udkantspakke er for lidt og for sent

Venstres næstformand mener ikke, at Helle Thorning-Schmidts vækstinitiativer for provinsen vil gøre en forskel

Venstres næstformand, Kristian Jensen. Foto: Ernst van Norde/POLFOTO/arkiv

Venstres næstformand, Kristian Jensen. Foto: Ernst van Norde/POLFOTO/arkiv

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har været for uambitiøs og for langsom til at komme med en udkantspakke, som skal give både borgere og virksomheder i yder- og landkommunerne bedre rammer.

Kritikken kommer fra Venstres næstformand, Kristian Jensen, efter at statsministeren i Berlingske tirsdag fremlægger en række initiativer til at få gang i provinsen.

- Vækstinitiativerne er simpelthen for lidt og kommer for sent. Virksomhederne er presset, landdistrikterne har oplevet en fraflytning, og alt det, som regeringen nu stiller i udsigt, kan ikke nås på denne side af sommerferien. Det er fugle på taget, siger han til Ritzau.

Helle Thorning-Schmidt lægger i de i alt 50 "store og små" initiativer op til lettere adgang til bredbånd, en lempeligere planlov, forbedringer i den offentlige trafik og nemmere adgang til såkaldt crowdfunding for iværksættere.

Kristian Jensen er dog ikke imponeret.

- Nogle initiativer har jeg ikke noget imod. Sagen er bare, at det er så små initiativer, hun peger på, at det reelt ikke gør en forskel, siger han.

Spørgsmål: Men kan man ikke sige, at nogle vækstinitiativer for yderområder er bedre end slet ingen?

- Jo, men meget større initiativer er også bedre end små initiativer, og sådan kan man blive ved. Det er ikke nok at ændre en smule på planloven, når den gennemgående står i vejen for at skabe vækst, siger Kristian Jensen.

Næstformanden peger i stedet på, at der skal laves en helt ny planlov.

Derudover vil Venstre, hvis partiet kommer til magten efter valget, lave en strategi for at flytte statslige arbejdspladser fra de store byer ud til yderkommunerne og indføre skatte- og afgiftslettelser.

Ifølge statsministeren er der med de 50 initiativer ikke tale om en decideret vækstpakke.

Hun er også knap for ord, når det kommer til at beskrive den samlede volumen af tiltagene, pakkens finansiering, antallet af nye arbejdspladser eller samtlige 50 punkters indhold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.