V: Regeringens udspil er langt fra nok

Claus Hjort Frederiksen (V) mener ikke, at regeringen rækker hånden frem til Venstre med det nye reformudspil.

V: Regeringens udspil er langt fra nok

Venstres tidligere finansminister, Claus Hjort Frederiksen, er ikke imponeret over regeringens nye tilbud til en samlet reformpakke.

Han tolker det heller ikke nødvendigvis som en udstrakt hånd til Venstre om at indgå en samlet aftale. Dermed er der lang vej til en bred aftale om danskernes skat.

Venstre har ellers ønsket skattelettelser til erhvervslivet, og det har regeringen "lyttet til og imødekommet" med et forslag om erhvervsskattelettelser på to milliarder kroner, lyder det fra regeringen.

- Vi synes, at to milliarder kroner i erhvervsskattelettelser er for lidt, fordi den største udfordring i Danmark er, at der etableres alt for få arbejdspladser. Vi ligger over gennemsnittet i EU, når man ser på selskabsskat, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han siger, at Venstre har ventet på, at regeringen ville "vise vilje til at komme med noget".

Spørgsmål: Er det ikke netop at vise en vilje at komme jer i møde med erhvervsskattelettelser for to milliarder kroner?

- Jo, men det er jo ikke noget særligt epokegørende i lyset af den udfordring, vi står over for.

Spørgsmål: Regeringen bringer også seks milliarder kroner i reelle skattelettelser på forhandlingsbordet. Ser du ikke det som en udstrakt hånd til Venstre?

- Nu må vi jo se, hvad regeringen vil være med til, og at det ikke bare er et ultimatum, regeringen har udstedt, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han stiller spørgsmålstegn ved, om regeringens nye udspil skal ses som et reelt forhandlingsudspil.

- Man kunne godt læse det her som regeringens ultimatum, for at de så kan stå med ryggen fri og sige, at det var Venstre, der tvang dem til at lave en aftale med Enhedslisten, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han vil ikke svare på, om regeringens udspil har bragt dem tættere på en aftale med Venstre.

/ritzau/