V roser kommunerne men skoser regeringen

V kalder regering hyklerisk, når kommuners råderum beskæres. Men Enhedsliste roser udgift til klimatilpasning.

V roser kommunerne men skoser regeringen

De 98 kommuner i Danmark har søndag fået deres økonomiske rammeaftale for næste år på plads med regeringen.

Og Venstres økonomi- og kommuneordfører, Jacob Jensen, roser kommunerne for at udvise stor ansvarlighed i forhold til at få samfundsøkonomien til at hænge sammen i en svær tid.

Men han mener, at aftalen er udtryk for hykleri af værste skuffe fra regeringens side:

- Når man fra de samme partier i opposition sidste år skulle høre på udtryk som blodbad, massakre, udsultning, når de skulle beskrive den økonomiaftale, som VK-regeringen lavede, siger han.

- Her blev der lagt op til nulvækst i kommunernes økonomi i de kommende par år. Nu går aftalen med den nye regering endnu videre med minusvækst blot et år senere, påpeger Jacob Jensen i en kommentar til aftalen.

Mens Venstre har svært ved at se det positive i regeringens aftale med KL, påpeger Enhedslisten, at der er gode takter i aftalen. Blandt andet, at det er vigtigt at afsætte penge til klimatilpasninger.

- Man løser et vigtigt miljøproblem og der skabes 3000 nye arbejdspladser. Enhedslisten har hele tiden støttet KL's krav om at få mulighed for at øge sin indsats på dette område, siger Per Clausen, gruppeformand og miljøordfører for Enhedslisten, i en kommentar.

Per Clausen minder om, at Enhedslisten og regeringen i forvejen har afsat midler til et rejsehold, som kan hjælpe kommunerne med at planlægge deres indsats i forbindelse med, at klimaet forandrer Danmark:

- Og vi har stillet krav om, at kommunerne skal udarbejde en plan for deres indsats for at forebygge konsekvenserne af klimaforandringerne. Nu får kommunerne også mulighed for at finansiere deres indsats på dette område, siger han.

/ritzau/