V roser "meget stærkt signal" fra Danske Bank

Danske Banks chef Eivind Kolding sender et "stærkt signal", mener Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen.

V roser "meget stærkt signal" fra Danske Bank

Man må tage hatten af for Danske Banks ordførende direktør, Eivind Kolding, som i en kronik i torsdagens Politiken undskylder storbankens "fartblinde" kurs op til 2008.

Sådan siger Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen.

- Det er et meget stærkt signal, som Danske Bank sender. Man skal respektere og anerkende, når mennesker kommer igennem nogle reflektioner. Det ser jeg kronikken som udtryk for, siger han.

- Der er brug for en effektiv banksektor i et moderne samfund som det danske. Det håber jeg, at sektoren vil vedkende sig fremadrettet. Så vi kan få gang i projekter, som er i virksomhederne under krisen, så vi får skabt arbejdspladser, siger Kim Andersen.

Økonomer har kritiseret VK-regeringen for et medansvar for finanskrisen i Danmark. De peger på en for lempelig finanspolitik - især fra 2004 til 2007 - på skattestoppet samt de afdragsfri lån og flekslån, som skabte en boligboble.

Kim Andersen afviser kritikken.

- VK-regeringen løste Danmarks gældsproblemer i 00'erne. Vi overtog et kæmpe underskud over for udlandet.

- Det var VK-regeringens fortjeneste, at vi brugte højkonjunkturen til at få et plus på kontoen, så man kunne føre en offensiv kurs under finanskrisen, siger han.

Samtidig sænkede VK-regeringen skatterne fuldt finansieret tre gange. Desuden blev der investeret i forskning og udvikling samt skudt penge i sundhedssektoren, påpeger Kim Andersen.

- Socialdemokratiet og særligt SF ville bruge langt flere midler i den offentlige sektor end VK-regeringen. Nationalbankdirektør Nils Bernstein sagde ved Finansrådets årsmøde, at der dengang blev brugt mange penge.

- Det værste var, at oppositionen havde brugt endnu flere. Det var den politiske virkelighed. Det skal man huske, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.