V: SR forhandler børnecheck i medierne i stedet for os

Skatteministeren forhandler børnecheck i medierne, ikke med Venstre, mener Venstres skatteordfører.

Venstre har været meget konstruktiv i forhandlingerne om børnecheck, så udlændinge ikke kan få velfærdsydelser efter kort tid i Danmark, siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen.

Men regeringen har afvist alt og forhandler i stedet gennem medierne ved at lække udvalgte notater imod oppositionen, mener han efter forgæves forhandlinger med skatteminister Morten Østergaard (R).

Der forhandles ifølge Ritzaus oplysninger ikke i weekenden.

- Regeringen har haft nej-hatten på. Hvis regeringen er optaget af at finde en politisk løsning, så må regeringen angribe disse forhandlinger på en helt, helt anden måde, siger Torsten Schack Pedersen.

Siden SR-regeringen i juni - udenom Folketinget - ændrede optjeningsprincippet, hvor udlændinge skal arbejde to år i Danmark for at få fuld børnecheck, har oppositionen efterspurgt løsninger, men endnu ikke fået noget svar, påpeger han.

- I sidste uge udleverer regeringen notater til medierne, før vi forhandlere får dem. Det er ekstremt besynderligt. Notaterne er regeringens overvejelser fra november. Den siger, at det er Venstre og De Konservatives forslag til en fradragsmodel, som er pivskæv.

- Vi har aldrig foreslået den model. Det fremmer på ingen måde et godt forhandlingsklima. Medierne fodres med notater. Man kan undre sig over dén tilgang, hvis regeringen vil finde en løsning, siger Torsten Schack Pedersen.

Regeringen har ifølge Jyllands-Posten sendt breve til 2400 udlændinge, som ikke kunne få børnecheck fra 1. januar 2012, da optjeningsprincippet gjaldt, til juni 2013, da regeringen gav op efter pres fra EU, påpeger han.

- Vi har præsenteret stribevis af forslag. Det eneste, vi oplever, er, at regeringen hælder dem ned ad brættet, siger Torsten Schack Pedersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.