Lokalpolitik

V støtter havne-forslag

Venstre vil have forslag udvidet til også at gælde Hvalpsund

Hvalpsund havn ligger skønt - derfor er det oplagt at støtte op om etablering af en marina her også, mener Venstregruppe.  Arkivfoto: Michael Bygballe

Hvalpsund havn ligger skønt - derfor er det oplagt at støtte op om etablering af en marina her også, mener Venstregruppe. Arkivfoto: Michael Bygballe

LØGSTØR/HVALPSUND:- Godt forslag - den er Venstre helt med på....

Sådan lyder det nu fra Venstregruppen i byrådet i Vesthimmerland på baggrund af et forslag fra den socialdemokratiske gruppe om at få sat gang i arbejdet med etablering af en ny marina i Løgstør. Den skal indeholde boliger og havnefaciliteter i den østlige del af havneområdet - og det skal ske med Vesthimmerlands Kommune som drivkraft.

Det er de to socialdemokratiske byrådsmedlemmer fra Løgstør, Uffe Bro og Ib Johansen, der har fostret idéen, som hele den socialdemokratiske byrådsgruppe bakker op omkring. Så når forslaget ryger på byrådets bord, så kan socialdemokraterne roligt regne med fuld støtte fra Venstre-gruppen til forslaget.

- I Venstre-gruppen synes vi, at det er en rigtig god idé, og vi vil meget gerne have, at idéen bliver udvidet til også at omfatte havneområdet i Hvalpsund, siger Per Bisgaard.

- I Hvalspund er vi faktisk et skridt længere - her er der allerede lokalplaner på vej. Også her bør vi låne billigt hos Kommunekredit, så vi bruge nogle kommunale penge på udviklingen af marinaen og håbe på der på lidt længere står investorer klar, når tiderne bliver bedre.

- Men det er vigtigt, at kommunen tager teten og får sat noget skub i tingene, så mulighederne er klar, når tiderne igen bliver gunstige, siger han.

- Vi kan låne pengene uden at skulle deponere et tilsvarende beløb, så det vil være den rigtige vej at gå for at få råd til at få lavet det indledende arbejde, siger Per Bisgaard, som peger på de muligheder, der opstår for at vise Vesthimmerland frem, når golfcentret i Gatten fra 2014 til og med 2016 bliver hjemsted for Europa Touren i Golf.

- Det bliver jo et fantastisk udstillingvindue, og vi skal gøre alt, hvad vi fra kommunens side kan for at støtte op om, men også drage fordele af. Mange tusinde mennesker kommer til området, siger Per Bisgaard, som peger på, at hvis bare nogle af dem kunne få øjnene op for de lokale herlighederne, så kunne det jo tænkes, at der var nye beboere på vej.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.