V til Thorning: Vi havde bud på mere ambitiøs vækstplan

Ellen Trane Nørby svarer Helle Thorning-Schmidt igen efter statsministerens 1. maj-tale.

V til Thorning: Vi havde bud på mere ambitiøs vækstplan

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) brugte sin tale 1. maj til at lange ud efter Venstre, der har meldt ud, at partiet gerne havde set en endnu mere vidtrækkende vækstplan.

Hun mener ikke, hun har set nogle bud på, hvordan Venstre så ville skrue planen sammen, men det skyldes udelukkende, at hun ikke har deltaget i de egentlige forhandlinger, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

- Hvis hun havde deltaget i forhandlingerne, ville hun vide, at hvert møde gik med, at vi kom med forslag til, hvordan man kunne lave planen og lave flere initiativer, der kunne gavne danske virksomheder, skabe arbejdspladser og vækst.

- Regeringen brugte så tiden på at skyde tingene ned. Det er jo så rollefordelingen. Vi ville mere. Det har de ikke haft viljen til, desværre, siger hun til Ritzau.

Hun nævner en lang række initiativer, som partiet gerne havde set som en del af vækstplanen.

- Man kunne starte med at genindføre kontanthjælpsloftet, så det kunne betale sig at arbejde for mange af dem, der bliver holdt ude af arbejdsmarkedet.

- Vi foreslog, at man kunne have lavet bedre vilkår for de små og mellemstore virksomheder.

- Vi forslog, at man kunne videreføre den højteknologifond, som regeringen nu nedlægger.

- Vi ville gøre noget for at sikre generationsskiftet i de private virksomheder, som vil komme den million danske ansatte til gavn, som arbejder i virksomhederne.

- Vi ville gerne gøre mere for ikke at overregulere bankerne på en måde, der står i kontrast til, hvad man gør i andre lande, og som gør det dyrere og sværere for virksomheder at låne penge.

- Det brugte vi møderne til. Vi har taget ansvar hver dag. Og regeringen afviste, at man skulle gøre mere, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.