V vil give milliarder i skattelettelser

Udspil til finanslov indeholder forslag om skattelettelser for flere milliarder kroner

Arkivfoto.

Arkivfoto.

HELE LANDET: Venstre kaster sig nu ind i kampen om næste års finanslov med et forslag om skattelettelser for fem milliarder kroner. Det skriver DR Nyheder.

De massive skattelettelser skal skabe arbejdspladser, for det er det, Danmark har brug for. Det siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, som kalder det et godt tilbud til regeringen.

- Danmark har brug for, at der bliver skabt flere arbejdspladser, siger han til DR Nyheder.

- Derfor lægger vi et forslag til en finanslov frem, hvor vi kan skaffe fem milliarder kroner til at lette byrder for de danske virksomheder, så vi kan få ansat nogle flere mennesker, tilføjer Peter Christensen.

Findes i reformer

Pengene skal blandt andet komme fra reformer - herunder en reform af beskæftigelsespolitikken - og ved at få landets kommuner og regioner til at sende flere offentlige opgaver i udbud. Det skal i sig selv give en milliard kroner.

Samtidig vil Venstre foretage omprioriteringer og holde størrelsen på den offentlige sektor i ro.

Venstrefolkene fremlægger deres planer på Christiansborg fredag klokken 12.30, og hos Socialdemokraterne ser man frem til at granske forslaget nærmere.

Uenighed om nul-vækst

Men regeringspartiet bryder sig ikke om Venstres nulvækst-ønsker. Og man gider heller ikke hele tiden høre om nye skattelettelser, lyder kritikken.

- Venstre kan ikke finde en krone, uden den skal bruges på skattelettelser, siger den socialdemokratiske finansordfører, Jesper Petersen, til DR Nyheder.

- Jeg synes, regeringen har fundet en balanceret tilgang, hvor vi har lempet personskatter og afgifter på erhverv med den ene hånd, samtidig med at der er råd til en moderat vækst i det offentlige, tilføjer han.

Enhedslisten advarer regeringen mod at finde sammen med Venstre om en blå finanslov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.