Våd klithede - og et tørt havbad

500 løbere oplevede en barsk side af Thy, da de gav sig i kast med fjerde udgave Thy Trail Marathon - i fuld eller halv distance

30
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THY:- Vi var også lige ved at få tørre sko...

Den kække bemærkning blev afleveret af en af deltagerne i Thy Trail Marathon, da han passerede en lavning i klitheden mellem Søndre og Nørre Vorupør - lidt over halvvejs inde på maratonstrækningen fra Lodbjerg Fyr til Klitmøller.

Her var det dog kun en beskeden pyt, han og de 499 andre løbere skulle plaske igennem. Både før og siden bød ruten på vådområder af væsentligt større dimensioner.

Til gengæld var løberne helt sikre på ikke at få våde sko, da de fremme ved landingspladsen i Nørre Vorupør passerede havbadet i Nørre Vorupør. For som bekendt er byens nye stolthed blevet fyldt med sand. Blødt, men ligeså knastørt som de strækninger langs stranden, der også indgår i det populære løb på langs af Nationalpark Thy.

Netop havbadet i Vorupør var et af de steder på ruten, som tiltrak en hel del publikummer, herunder familie og venner til løberne.

På maratondistancen var 25-årige Jonas Munthe, orienteringsløber fra Aarhus, hurtigst i tiden tre timer og otte minutter.

Han løb faktisk sit allerførste maraton i går:

- Men jeg har løbet mange lange orienteringsløb. Så jeg tænkte, at jeg nok havde en god chance, sagde Jonas Munthe efter løbet.

- Jeg kom til at lægge lidt hårdt ud. Og så var der hul...

Allerede på den første kilometer fik han en forsmag på de udfordringer, som ventede:

- Jeg væltede i den første vandpyt. Og så var man jo våd. Så var der ikke noget at gøre dér, fortalte Jonas med et grin.

På den korte distance kom en engelsk løber, Emily Collinde, først i mål. Og hun var faktisk mere end et minut hurtigere end den hurtigste mand på 21 kilometer, Jesper Eberhard fra Aalborg. Hvilket gav anledning til en lidt bitter Facebook-kommentar fra sidstnævnte:

”Det er sgu ikke sjovt at blive chicked”...

Langt de fleste gennemførte, og bortset fra en enkelt akillessene-skade var løbet forskånet for alvorlige uheld.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.