Vækstplanen skader miljøet

Vækstplanen vil øge CO2-udledningen og belønne de mindst energieffektive virksomheder, lyder kritikken.

Vækstplanen skader miljøet

Regeringens storstilede vækstplan kommer til at skade miljøet.

Ifølge beregninger fra Klima- og Energiministeriet vil Vækstplan DK, hvis den bliver vedtaget, øge CO2-udledningen med 0,4 millioner ton i 2020. Det skriver Politiken.

Miljøbelastningen skyldes primært, at virksomhederne slipper for over 10 milliarder kroner i energiafgifter frem mod 2020.

Et "seriøst svigt" over for den grønne omstilling, regeringen selv har forpligtet sig til, mener den grønne tænketank Concito, som klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har været med til at stifte.

- At gøre CO2-afgifterne lavere er det mest åndssvage, man næsten kan forestille sig. Man belønner de virksomheder, som har gjort mindst for at begrænse deres CO2-udledning, og straffer dem, der har investeret i at være så energieffektive som muligt. De få grønne aftryk i planen er hamrende slappe og uambitiøse, siger Concito-direktør Thomas Færgeman til Politiken.

Professor Katherine Richardson, der var formand for den tidligere regerings klimakommission, kalder ifølge Politiken planens miljøbelastning for "drønhamrende ærgerlig".

0,4 millioner ton CO2 svarer til under en procent af udledningen i 2020, og klimaministeren regner med, at vækstplanen også vil have en positiv effekt, hvorfor tallet kan blive mindre end 0,4 ton.

Martin Lidegaard forsikrer, at regeringens målsætning om at sænke CO2 -udledningen med 40 procent i 2020 står helt fast.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst