EMNER

Vælgerne giver S og SF bøllebank

Enhedslisten nærmer sig Socialdemokraterne i størrelse i ny meningsmåling

Der er ikke meget at glæde sig over for Helle Thorning Schmidt i den nye meningsmåling.

Der er ikke meget at glæde sig over for Helle Thorning Schmidt i den nye meningsmåling.

INDLAND:Vælgerne flygter fra regeringspartierne SF og Socialdemokraterne efter fredagens indgåelse af den omdiskuterede skattereform med Venstre og Konservative.

Hvis der var valg i dag ville Socialdemokraterne blot få opbakning fra 15,9 procent af vælgerne, hvilket er den laveste tilslutning nogensinde for statsminister Helle Thorning-Schmidts parti. SF ville gå tilbage til 5,4 procent.
Det viser den nyeste meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau. Den er lavet, efter at skatteaftalen faldt på plads fredag.
Ved valget sidste år fik Socialdemokraterne tilslutning fra 24,8 procent af vælgerne, mens 9,2 procent af stemmerne faldt på SF.

S nede på 28 mandater

For begge partier er det også en tilbagegang siden seneste måling 18. juni - tilbagegangen er på henholdsvis 0,6 procentpoint (SF) og 1,1 procentpoint (S).

Hvis vælgerne blev sendt til stemmeurnerne i dag vil Socialdemokraterne få 28 mandater mod 44 ved valget. SF vil mønstre ni mandater mod de 16, som partiet satte sig på ved valget sidste år.

En smule af det tabte ville går til det tredje regeringsparti Radikale Venstre. Siden seneste måling er partiet gået frem med 0,7 procentpoint, og med opbakning fra 9,3 procent af vælgerne nærmer partiet sig valgets 9,5 procent store tilslutning

Enhedslisten stormer frem

Vælgerne har dog især bevæget sig mod Enhedslisten. Partiet står til at få en fremgang siden valget på 5,6 procentpoint.

Enhedslisten ville få 12,3 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag, og det er en fremgang på 2,5 procentpoint siden seneste måling.

Hvis vælgerne blev bedt om at sætte kryds på stemmesedlen i dag, ville Enhedslisten med 22 mandater blive Folketingets fjerdestørste kun overgået af Dansk Folkeparti (24), Socialdemokraterne (28) og Venstre (62).

Venstre går en smule tilbage siden seneste måling, men partiet står stadig til en massiv fremgang siden valget. Venstre står til at få 34,9 procent af stemmerne mod 26,7 ved valget.

Målingen er gennemført fra 22. juni til 26 juni og baserer sig på telefoninterview med 1011 personer over 18 år.

Den maksimale usikkerhed på tallene i målingen er 2,9 procent.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.