Værk afsløres på Aasen

Skulptur af Claus Ørntoft bliver afsløret lørdag

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STERUP:Aasen Teater på Brødholtvej ved Sterup inviterer lørdag klokken 15 til afsløring af skulpturen ”Himmelbrønden” - et værk af kunstner Claus Ørntoft.

I forbindelse med afsløringen vil der være taler af Klaus Hoffmeyer, der er sceneinstruktør og forhenværende skuespilchef ved Det Kongelige Teater.

Borgmester Lene Hansen har ligeledes givet tilsagn om at tale ved afsløringen, og det samme har professor Else Marie Bukhdal, forhenværende rektor ved Kunstakademiet i København.

Herefter vil bliver der serveret kaffe og kage, og Claus Ørntoft, Lars Olsen og Birthe Rosenfeldt vil fortælle om rejsen frem mod ”Himmelbrønden”.

- Det er en granitskulptur, der vejer 17 tons - og skulpturen skal stå på bakken, fortæller Lars Olsen.

Skulpturen placeres, der hvor det gamle vartegn - vindmøllen - i sin tid knejsede. Møllen bukkede under for stormen, og Lars Olsen og Birthe Rosenfeldt overvejede kraftig, hvad der skulle rejses i stedet. Og det bliver nu Ørnstofts store granitværk. Aasen Teaters gamle tingsted er brolagt og anlagt ved siden af granit-skulpturen.

- Der er intet af den kaliber i Brønderslev Kommune, og jeg håber, skulpturen kan blive signatur for hele Jyske Aas, tilføjer Lars Olsen.

Det er ikke en hr.-hvem-som-helst, der står bag det nye værk på Aasen. Claus Ørntoft udførte granitinstallation ”Tre Løver og Ni Hjerter” til Hendes Majestæt Dronningen - skulpturen blev afsløret på plænen foran Marselisborg Slot i fjor, da dronningen kunne markere sit fyrretyvende regeringsår.

Den var en gave til Majestæten fra Aarhus Kommune, en række fonde og private givere i anledning af hendes 70 års fødselsdag i 2010.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden