Værket er det uopnåelige

Max Melgaard Glavind
Der hamres og mejsles i væggen for første gang i 175 år. Foto: Martin Damgård
Kunst 23. maj 2013 14:55

AALBORG: Kunstprojektet ”Stedets ånd” laves i samarbejde mellem NORDJYSKE Medier og Region Nordjylland, som har støttet projektet med 200.000 kroner. Det er et projekt, som læserne vil opleve i alt 11 gange i løbet af dette år.

Meningen med det hele er, at vi vil udfordre en stribe nordjyske kunstnere. Hver kunstner vil få stillet en lokalitet til rådighed, og ud fra dette særligt beåndede sted skal hun eller han skabe sit værk.

Kurator på projektet er kunstneren Gorm Spaabæk. Det er ham, der udvælger de 11 steder, der skal have kunstnerisk besøg. Det er ham, der udvælger de 11 kunstnere. Og det er ham, der sætter kunstner og sted sammen. Når det er sket, har kunstneren til gengæld frie hænder.

Hver måned sin kunstner

Blandt de præmisser, vi har sat ind, er, at der skal findes et særligt beåndet sted i samtlige regionens 11 kommuner. Samt at kunstnerne skal repræsentere Nordjylland. De skal ikke nødvendigvis bo her, men de skal have tilknytning til regionen.

Kunstnerne vil blive valgt inden for alle kulturens genrer. Det bliver billedkunstnere, forfattere, musikere og meget mere. Og det bliver også en skuespiller.

Kloster væggen i Aalborg

Alt dette vil du kunne opleve i avisen det kommende år. Hver måned sin kunstner bortset fra juli.

I avisen i dag møder du kunstneren, idémageren, opfinderen, iværksætteren, modstandsmanden med meget mere Knud Pedersen.

Han har gennem hele sit liv haft som udfordring at sigte mod det uopnåelig. At lave ting, der ikke kan gennemføres. Hans udfordring er Aalborg Klosters skolegårdsvæg, hvor de gamle Katedralskoleelever for mange hundrede år tilbage ridsede deres initailer i væggen. Og herom kan du læse på de kommende sider.

Næste kunstner bliver skuespiller Susanne Sangill, som du møder på disse sider torsdag 20. juni.

Hendes udfordring bliver Smertesmanden i Mariager Kirke.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...