Værket er en novelle

Denne måned møder forfatteren Knud Sørensen forsamlingshuset i Øster Jølby

Max Melgaard Glavind
Denne gang er vi i Øster Jølby. Og det er forfatteren Knud Sørensen, der har taget imod udfordringen.
Kunst 18. september 2013 17:39

NORDJYLLAND: Kunstprojektet ”Stedets ånd” laves i samarbejde mellem NORDJYSKE Medier og Region Nordjylland, som har støttet projektet med 200.000 kroner. Det er et projekt, som læserne vil opleve i alt 11 gange i løbet af dette år.

Meningen med det hele er, at vi vil udfordre en stribe nordjyske kunstnere. Hver kunstner vil få stillet en lokalitet til rådighed, og ud fra dette særligt beåndede sted skal hun eller han skabe sit værk.

Kurator på projektet er kunstneren Gorm Spaabæk. Det er ham, der udvælger de 11 steder, der skal have kunstnerisk besøg. Det er ham, der udvælger de 11 kunstnere. Og det er ham, der sætter kunstner og sted sammen. Når det er sket, har kunstneren til gengæld frie hænder.

Blandt de præmisser, vi har sat ind, er, at der skal findes et særligt beåndet sted i samtlige regionens 11 kommuner. Samt at kunstnerne skal repræsentere Nordjylland. De skal ikke nødvendigvis bo her, men de skal have tilknytning til regionen.

Kunstnerne vil blive valgt inden for alle kulturens genrer. Det bliver billedkunstnere, forfattere, musikere og meget mere. Og det bliver også en skuespiller. Alt dette vil du kunne opleve i avisen i år. Hver måned sin kunstner bortset fra juli, da holdt vi sommerferie

I avisen i dag møder du forfatteren og landsinspektøren Knud Sørensen. Han er en sværvægter inden for dansk litteratur og har boet en menneskealder på Mors. Hans udfordring er Det ottekantede Forsamlingshus i Øster Jølby.

Næste måneds udfordring bringes 19. september, og stedet finder vi i Brønderslev Kommune. Det er pastor Anton Laiers kælder i Hjallerup med alle kunstværkerne der. Udfordringen er givet videre til fotografen Trine Søndergaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...