Værket er ren musik

McDonalds ved Haverslev

Max Melgaard Glavind
Ane Østergaard. Foto: Martin Damgård
Musik 17. oktober 2013 19:02

NORDJYLLAND: Kunstprojektet ”Stedets ånd” laves i samarbejde mellem NORDJYSKE Medier og Region Nordjylland, som har støttet projektet med 200.000 kroner. Det er et projekt, som læserne vil opleve i alt 11 gange i løbet af dette år.

Meningen med det hele er, at vi vil udfordre en stribe nordjyske kunstnere. Hver kunstner vil få stillet en lokalitet til rådighed, og ud fra dette særligt beåndede sted skal hun eller han skabe sit værk.

Kurator på projektet er kunstneren Gorm Spaabæk. Det er ham, der udvælger de 11 steder, der skal have kunstnerisk besøg. Det er ham, der udvælger de 11 kunstnere. Og det er ham, der sætter kunstner og sted sammen. Når det er sket, har kunstneren til gengæld frie hænder.

Blandt de præmisser, vi har sat ind, er, at der skal findes et særligt beåndet sted i samtlige regionens 11 kommuner. Samt at kunstnerne skal repræsentere Nordjylland. De skal ikke nødvendigvis bo her, men de skal have tilknytning til regionen.

Kunstnerne vil blive valgt inden for alle kulturens genrer. Det bliver billedkunstnere, forfattere, musikere og meget mere. Og det bliver også en skuespiller. Alt dette vil du kunne opleve i avisen i år. Hver måned sin kunstner bortset fra juli, da holder vi sommerferie.

I avisen i dag møder du musikeren Ane Østergaard - eller Band Ane, som hun kalder sig, når hun laver musik. Hun er sat sammen med McDonald’s restaurant i Haverslev. Den kan ses på lang afstand, når man kommer kørende sydfra ad motorvejen på vej mod Nordjylland, og den fungerer - i hvert fald for mange børnefamilier - som porten til Nordjylland. Når man ser det sted, ved man, at man snart er hjemme.

Hendes musiknummer kan du høre ved at scanne QR-koden på det store billede med din smartphone, eller du kan taste internetadressen ind og høre det på din pc.

Næste måneds udfordring er Jernkilden ved Sæby, og det er fotografen Lise Nørholm, der har taget opgaven til sig, og skabt et værk til stedet. Til Stedets Ånd.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...