Værksted - en udstilling

Gorm Spaabæk er klar med udstilling

Gorm Spaabæk udstiller i sit udeatelier. Privatfoto

Gorm Spaabæk udstiller i sit udeatelier. Privatfoto

DRONNINGLUND:”Værksted”. Det er titlen på årets udstilling hos kunstneren Gorm Spaabæk i Dronninglund.

Udstillingen foregår på Kirkevej 21 i Dronninglund. Ferniseringen er skærtorsdag. Herefter vil udstillingen være åben hver dag frem til mandag 1. april. Udstillingen åbnes af skuespiller Jacob Simonsen torsdag klokken 13.

- Jeg har siden jeg var ganske ung udstillet med titler, der var meningsbærende i sig selv. Det gælder eksempelvis ”Kar” i Rådskælderen på Charlottenborg i 1985, ”Vækster” i det gamle posthus i Skagen i 1989, ”Vejr” på Det Grafiske Værksted i Hjørring i 1993, En Udstilling” i Aalborg Kunstpavillon i 2003 og præludium/præsens i Vrå Kunstbygning i vinteren 2011-2012, fortæller Gorm Spaabæk.

- Den aktuelle udstilling er Værksted i udeatelieret hvor jeg bor. Jeg viser en serie på mere end 30 monotypier, der er udført i vinteren 2012-13. Hvert af de 35 gange 70 store tryk er taget fra en romansk granitfigur i Grønbæk Kirke lidt nordøst for Silkeborg.

- Herudover viser jeg to store tegninger, der i øjeblikket er under arbejde, da det er fortegninger til store træsnit. Det første motiv er efter den Hugorm med to hoveder, der lever et hemmeligt sted i Odsherred.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.