Værkstedet skal indvies

Jerslevs indvier lørdag byens nye aktivitetshus, der ligger nabo til Borgen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

JERSLEV:Værkstedet ved Borgen skal officielt indvies på lørdag 5. april, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Mellem klokken 10 og 13 vil der være aktiviteter for både børn og voksne i og omkring værkstedet og i Borgen. Klubben har åbent og frister med bolsjelækkerier, 4H bager snobrød og filter - og medbringer i øvrigt en rolig hest. Husflidsforeningen viser filtning og arbejde med ler, og Egnsmindesamlingen holder åbent. Den lokale fotoklub tager billeder af åbningsfesten. Og dagen begynder i øvrigt med kaffe og rundstykker.

Klokken 11 er der officiel indvielse, hvor sponsorer, bygherre og håndværkere er inviteret. Borgmester Mikael Klitgaard samt formand for Fritids- og kulturudvalget, Margit Chemnitz, er ligeledes inviteret til indvielsesfesten. Og det samme er Hans Jørgen Melvej, der er formand for LAG-Brønderslev.

Under den officielle indvielse bliver et nyt skilt for Værkstedet afsløret.

- Vi forventer at solen skinner den dag - det kan ikke passe andet, smiler Mona Thomsen, der er sekretær i husets styregruppe og kasserer i Husflidsforeningens bestyrelse.

Et hus til beskidt arbejde

Værkstedet er bygget, hvor kommunens gamle garage lå. 50 kvadratmeter udgør Værkstedet, og en varmepumpe sikrer at der året rundt er en behagelig arbejdstemperatur i rummet.

50 kvadratmeter er overdækket terrasse, og den kan - hvis pladsen bliver for trang med tiden - lukkes og inddrages til indendørs areal.

4Hs haver ligger nærmeste nabo til Værkstedet, og havefolkene får blandt andet mulighed for at bruge huset, når høsten fra haverne skal syltes og forarbejdes.

- Tanken er, at vi kan være i Værkstedet med de aktiviteter, der sviner lidt mere, fortæller Mona Thomsen.

En elektrisk drejeskive samt en ovn til brænding har fået plads i Værkstedet, og Husflidsforeningens medlemmer arbejder med ler i lokalet.

- Det eneste vi mangler i huset er udsugning. Det var meningen, at vi skulle have nogen til at dreje i træ herinde, men det kan vi ikke rigtig, fordi vi ikke har nogen udsugning.

Byens dagplejere mødes til legestue i Borgen og kan ligeledes benytte Værkstedet efter behov. Det samme kan klubbens unge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.