Værnepligtige jubler over forsvarsforlig

Med værnepligtens overlevelse sikres forsvaret et fantastisk rekrutteringsmiddel, siger de værnepligtige.

Værnepligtige jubler over forsvarsforlig

Værnepligten overlevede forsvarsforliget og de omfattende besparelser på 2,7 milliarder kroner, som det danske forsvar skal igennem.

Selv om antallet af nye unge mænd og kvinder i trøjen skæres ned fra 5000 til 4200 om året, jubler de værnepligtige over aftalen.

- Vi er rigtig glade for, at der nu er truffet en beslutning, og at der kun bliver skåret 800 værnepligtige væk, siger Tommy Munch Sørensen, rådsmedlem af Værnepligtsrådet.

Han kan kun se det positive ved værnepligten, som han betegner som et vigtigt et instrument for det danske forsvar.

- Det er vigtigt at bevare værnepligten, for det er et fantastisk rekrutteringsmiddel til den hær, der skal udsendes. Man har en masse mennesker, der bliver testet i forhold til, at de en dag muligvis skal udsendes, siger Tommy Munch Sørensen.

Det danske værnepligtssystem har eksisteret siden 1849, og der er en masse følelser og historie forbundet med værnepligten.

Men Tommy Munch Sørensen afviser, at det er værnepligtens værdi som kulturfænomen, der har sikret dens overlevelse.

- Selvfølgelig er der en masse følelser og traditioner omkring, at vi i Danmark har en værnepligt. Og alle har en bedstefar, der er blevet tvunget ind.

- Men det er vigtigt ikke at tage en beslutning ud fra det. Den beslutning, der er blevet taget, er truffet på grundlag af økonomi og effektivisering af systemet, understreger rådsmedlemmet.

Med nedskæringen fra 5000 til 4200 værnepligtige er der 800 kommende rekrutter, der nu må justere fremtidsplanerne.

- Vi håber selvfølgelig, at der bliver taget hensyn til, at der er 800 værnepligtige, der har lavet en aftale med forsvaret, der nu skal finde noget nyt at lave.

- Men her er jeg helt sikker på, at forsvaret vil tage god hånd om de mennesker, der nu alligevel ikke skal ind, siger Tommy Munch Sørensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst